3.9 C
Budapest
péntek, április 26
spot_img

Értékelés: Bujdosó Irsai Olivér 2017

A 2017-es Bujdosó Irsai Olivér a Balatonboglári Bujdosó pincészet egyik kiemelkedő fehérbora. A bort élénk zöld fehér szín, muskotályos, virágos rétre emlékeztető intenzív illat jellemzi. Elhozza nekünk a palackba zárt balatoni nyarat.

 

Halvány szalmasárga színű bor, amely intenzív, friss, a fajtára jellemző illatvilággal bír. Ízében szőlővirág, fehér húsú barack és zöldfűszerek érződnek, a finoman kesernyés, herbális és citrusos vonal pedig üdítővé teszi a kortyot. A könnyed test, a lendületes savak és a feszes, szinte kirobbanó karakter igazi nyári bort hoznak létre.

Az Irsai Olivér borok egyik nagy hátránya, hogy viszonylag gyorsan öregednek, így célszerű 1 éven belül fogyasztani.

- Hirdetés -

A bor az értékelések alapján 8,4 pontot ért el.

Az értékelések alapján a bor:

  • Színe 8,7
  • Illata 8,7
  • Íze 8,2
  • Utóíze 7,8

pontot ért el átlagosan, 11 kóstoló értékelései alapján.

Szöveges értékelések:

„Áradó illata és behízelgő íze, picike édessége nemcsak engem tudott meggyőzni, hanem gyakorlatilag bárkit a szőlőfajta őszinte rajongójává tenne.”

„Remek bor! Bátran ajánlom mindenkinek!”

Fogyasztási tippek:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 11-12 C.

Ajánlott salátákhoz, zöldfűszeres túrókrémmel, de jól behűtve piknikbornak is remek.

 

A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Bujdosó Irsai Olivér 2017

 

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek