A 2016-os Dobosi Kéknyelű a Szentantalfai Dobos pincészet egyik kiemelkedő BIO fehérbora. Színében zöldes sárga reflexek, illata rendkívül intenzív és kellemes. Ízében jó struktúrával és lendületes gyümölcsökkel indít.
A kehelyben látszódik, hogy egy sűrű, bársonyos borral van dolgunk. Illatában a fehér virágokat emlékeztető jegyek jelennek meg, mint például a virágzó gyümölcsfák és némi fügés illat is felfedezhető. Ízét a szép savszerkezete uralja, amiben a birsalma a legdominánsabb. Nagyon szép, hosszú lecsengésű bor, ami kitöltés után negyedórával is egészen másik arcát tudja mutatni.
A bor színében zöldes sárga reflexek, illata rendkívül intenzív és kellemes: fügés, naspolyás jegyekkel. Ízében jó struktúrával és lendületes gyümölcsökkel indít, hogy aztán a diszkrét savak jól megtámasszák az egészet. Hosszú lecsengéssel, citrusba hajlóan, hosszan búcsúzik.
A bor az értékelések alapján 8,4 pontot ért el.
Az értékelések alapján a bor:
-
Színe 8,5
-
Illata 8,1
-
Íze 8,6
-
Utóíze 8,1
pontot ért el átlagosan, 31 kóstoló értékelései alapján.
Szöveges értékelések:
„Igazán karakteres, gyümölcs, fűszeres illattal bír. Ízében az erdei gyümölcsök jelennek meg, enyhén fűszeres bor. Teli találat.”
„A meséhez illeszkedve, ezzel a borral a törökök ellen csatát lehet nyerni!”
„Igen erős bor, telt ízzel rendelkezik. Testes bor!”
Fogyasztási tippek:
Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 15-17 C.
A bor ajánlott gyökérzöldségekhez, grillezett halakhoz, érlelt juh- vagy kecskesajthoz.
A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Dobosi Kéknyelű 2016
Ehhez kapcsolódó tartalom: