17.9 C
Budapest
kedd, május 28
spot_img

Értékelés: Gere Tamás Portugieser 2017

A 2017-es Gere Tamás Portugieser a Gere pincészet egyik kiemelkedő vörösbora. Az első csepp a villányi vörösek világából. Kedves és őszinte jóbarát. Tiszta, gyümölcsös illatok és bársonyos ízek ellenállhatatlan csábítása mely örömet csempész életünkbe.

 

A 2017-es év hideg és száraz téllel indult. A márciusi tavasz a szokásosnál melegebben vette kezdetét, melyet a hűvös nappalok tettek változatossá. A májusi meleg rengeteg csapadékkal és helyenként némi jéggel érkezett meg a borvidékre. A szép kiegyensúlyozott hosszú meleg (néha extrém meleg) nyár miatt a szüret is időben elkezdődött. A szeptemberi hónap kissé csapadékosan telt, ami némileg megtorpantotta a szüretet. Október elején a hőmérséklet is csökkenni kezdett, ami kitartott a szüret végéig. Összességében kiváló minőséget és kellő mennyiséget sikerült betakarítaniuk a 2017-es évből.

Pohárba kerülve tiszta, bíbor színnel találkozunk. Fajtajelleges illat, némi virággal, de főként meggy hangsúllyal. Kóstolva a virágos jegyek csak a háttérben mutatják meg magukat. Ízében tipikus Villányi Portugieser. Az érett gyümölcs cseresznye és a fanyar ízek (meggy) kontrasztja teszi játékossá. A korty kellően hosszú, mely kecsesen tartja magát. Friss ropogós. Krémes textúra, szép savak, és komplexitás jellemzi.

- Hirdetés -

A bor az értékelések alapján 8,9 pontot ért el.

Az értékelések alapján a bor:

  • Színe 9,7

  • Illata 8,1

  • Íze 8,9

  • Utóíze 8,8

pontot ért el átlagosan, 28 kóstoló értékelései alapján.

 

Szöveges értékelések:

„Gyönyörű rubint-vörös színnel van felvértezve, melyhez kissé fanyar, jellegtelen illat társul. Íze viszont kompenzálja az illata hiányosságát. Kellemesen üde, gyümölcsös bor.”

„Illata kissé kellemetlen, íze viszont kellemes és finom.”

„Rubint színű, alkoholos illatú, de lehet csak szellőznie kell. Íze finom, a borpálcától még jobb.”

 

Fogyasztási tippek:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-18 C.

Ajánlott könnyebb paprikásokhoz, sültekhez, pörköltekhez vagy szimplán egy kellemes beszélgetéshez!

 

A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Gere Tamás Portugieser 2017

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek