A 2017-es Geszler Móri Ezerjó a Geszler pincészet egyik kiemelkedő fehérbora. Zászlós bora és büszkesége a borvidéknek és a pincészetnek. Magas alkohol- és savtartalmú, friss, tüzes, férfias, testes és reduktív.
Az Ezerjó bora nem szűkölködik sem alkoholban, sem savakban, fanyar ízek, és jó savkészlet jellemzi. Mondhatni ezerarcú, reduktív ropogóssággal, kifejezetten azonnali fogyasztásra termett. Változatait éppúgy megtaláljuk, mint a jól eltartható, hosszan érlelhető borokat. Markáns savak mellett zöldes fehér színnel fogad minket, az illatgazdaság nem sajátja. Tüzes karakterű, jó évjáratban és megfelelő borászati manőverek után szépen kerekednek a savak, melyhez megfelelő testesség is járul.
Ha Móri borvidék, akkor Ezerjó! Hungarikum! Zászlós bora és büszkesége a borvidéknek és a pincészetnek. Magas alkohol- és savtartalmú, friss, tüzes, férfias, testes és reduktív.
A bor az értékelések alapján 8,3 pontot ért el.
Az értékelések alapján a bor:
-
Színe 8,6
-
Illata 8,2
-
Íze 8,4
-
Utóíze 7,9
pontot ért el átlagosan, 22 kóstoló értékelései alapján.
Szöveges értékelések:
„Halvány, citromsárga színnel rendelkező bor, melyhez savanykás, gyümölcsös illat társul. Mikor már nyitva az üveg megcsapja az ember orrát az illatvilága. Íze könnyed, laza savszerkezetű bor, citrusos beütéssel.”
„Kellemes könnyű ivású bor. Az egyik kedvencem az Ezerjó! Ez a bor kielégítette az elvárásaimat!”
„Kellemes bor! Kissé pezsgős beütése van, de utóíze kárpótol minden téren!”
Fogyasztási tippek:
Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 10-12 C.
Ajánlott fehér és fűszeres húsokhoz, egy jó csülkös ételhez káposztával, krumpli gombóccal, vagy aperitifként.
A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Geszler Móri Ezerjó 2017
Ehhez kapcsolódó tartalom: