5.6 C
Budapest
csütörtök, április 25
spot_img

Értékelés: Glass of Jazz from Siklós 2018

A 2018-as Glass of Jazz from Siklós bort a Cult in Glass kezdeményezésére Joó Tamás Siklósi borász alkotta meg a 7. Glass of Jazz – sétáló borkóstoló alkalmára. Portugieser, Kékfrankos és Blauburger mesteri hármasa ez a cuvée bor.

 

Első ránézésre a címke hűen szimbolizálja a Glass of Jazz rendezvénysorozat hangulatát, szellemiségét. 600 sorszámozott palack készült belőle, ennek megfelelően kereskedelmi forgalomban csak elvétve jelenik meg – ám a Budapest Jazz Club rendezvényein egészen biztosan kóstolható lesz ez a könnyed, társalgáshoz és zenehallgatáshoz is ideális vörösbor.

A 2018-as Glass of Jazz from Siklós, lágy, közepes csersavtartalmú, szép vörös színű, a portugieser fajtajelleges ízeivel rendelkező zamatos vörösbor. Az érett gyümölcs cseresznye és a fanyar ízek kontrasztja teszi játékossá. A korty kellően hosszú, mely kecsesen tartja magát. Krémes textúra, szép savak, és komplexitás jellemzi.

- Hirdetés -

A bor az értékelések alapján 8,4 pontot ért el.

Az értékelések alapján a bor:

  • Színe 9,3

  • Illata 9,1

  • Íze 7,7

  • Utóíze 7,5

pontot ért el átlagosan, 43 kóstoló értékelései alapján.

 

Szöveges értékelések:

„Közepes intenzitású, mély bíbor színű vörösbor. Illatában fiatalos, érett meggy illatjegyekkel. Kellemes, könnyű ivású, hétköznapokra alkalmas vörös házasítás.”

„Gyönyörű bíbor szín, kissé alkoholos illat, cseresznyés illatjegyekkel kiegészülve. Ízben közepese savas, érett cseresznyés utóízzel.”

„Meggyes ízvilágú könnyed vörösbor.”

 

Fogyasztási tippek:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-18 C.

Ajánlott könnyebb paprikásokhoz, sültekhez, pörköltekhez vagy szimplán egy kellemes beszélgetéshez!

 

A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Glass of Jazz from Jazz 2018

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek