26.9 C
Budapest
kedd, május 28
spot_img

Értékelés: Ikon Shiraz 2018

A 2018-as Ikon Shiraz a Dél-balatoni Ikon borászat egyik kiemelkedő vörösbora. Sötét színű, testes bor, dohányos, borsos, fűszeres illatok, közepesen intenzív korty, telt és gazdag.


A 2018-as Ikon Shiraz a Rádpuszta fölötti, Balatonra néző löszdombokról származik. A pince körüli területekről szüretelt egészséges fürtökből fekete cseresznyére, fekete szederre, a fekete ribizlire és szivarhumidorra emlékeztető, gazdag illatú, közepes testű fűszeres bor született. Az ízeiben nagyon szépek a savak, azok eloszlása remek. Száraz, aromás, kellemes vörösborral van dolgunk. Telítettek a gyümölcs aromák. Minden mennyiségben előkerülnek a fekete gyümölcsök, ugyan úgy, mint a kipárolgásaiban. Fekete cseresznye, fekete ribizli és szeder. A fűszeressége elég mély, réteges, összetett, – benne a cédrus, fahéj, kakaó, dohány.

A bor az értékelések alapján 8,1 pontot ért el.

Az értékelések alapján a bor:

  • Színe 8,6
  • Illata 7,7
  • Íze 8
  • Utóíze 8

pontot ért el átlagosan, 32 kóstoló értékelései alapján.

- Hirdetés -

Szöveges értékelések:

“Erőteljes rubin szín, illatában konyakmeggy, szilva, fekete szeder és ribizkés jegyek. Ízében hozza, amit illatában is. Közepes tannin, igen jól csúszik.”

“Testes, de mégis könnyed vörösbor. Igen jóivású, gyümölcsös Syrah.”

“Gyönyörű rubin szín. Aki ezek után testes karakteres ízeket és illatokat vár az csalódni fog. Egyszerű, könnyed kicsit piros bogyós ízek, illatok vannak, a tisztán reduktív technológia miatt. A tannin is közepesen érezhető. Ezzel a borral nem lehet nagyon mellé fogni, de nyerni sem.”

Fogyasztási tippek:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 15-16 C.

A bor ajánlott marha és vad ételek mellé, illetve étcsokoládés desszertekhez.

A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Ikon Shiraz 2018


Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek