4.8 C
Budapest
csütörtök, április 25
spot_img

Értékelés: Kamocsay Prémium Pinot Gris 2017

A 2017-es Kamocsay Prémium Pinot Gris a Neszmélyi Hilltop borászat egyik kiemelkedő fehérbora. A bor illatában megjelennek az érett csonthéjasok, tavaszi virágok. Ízében érett gyümölcsökre hajazó jegyek – barack, mézes jegyek, diszkrét ásványosság figyelhető meg.

 

Annak ellenére, hogy ma Magyarországon meglehetősen megosztottak a borkedvelők a fajtát illetően, világszerte reneszánszát éli a szürkebarát, Angliában és az Egyesült Államokban is a kedvenc fajták között tartják számon.

A Kamocsay Prémium Pinot Gris egy igazi nehézbombázó a száraz fehérborok világában. Az sem véletlen, hogy gyakran a rozé után kóstoltatják, éreztetve, hogy ennek a bornak komoly súlya van.
Érett gyümölcsökre hajazó jegyek – barack, nektarin, mézes jegyek, virágok, diszkrét ásványosság jellemzi.

- Hirdetés -

A bor az értékelések alapján 9,2 pontot ért el.

Az értékelések alapján a bor:

  • Színe 9,6

  • Illata 9,3

  • Íze 9,1

  • Utóíze 8,8

pontot ért el átlagosan, 39 kóstoló értékelései alapján.

Szöveges értékelések:

Aranysárga szín, erős feltapadás figyelhető meg a pohár falán. Illatában mézes érett csonthéjas gyümölcsök jellemzik. Tökéletes egyensúlyban van a bor, remek bor.

Nekem a 2020 as év eddigi legfinomabb bora. Spanyolországban ittam ehhez hasonló mazsolás jellegű bort korábban. Nem véletlen az eddigi magas pontszám.”

Az idei év talán legjobb bora. Letisztult gyümölcsösség olyan almás-kajszis ahol beköszön némi ásványos csibészség. Az illatában a illatos alma és harmatnyi citrus mindent visz. A színe azzal a fergeteges olajos eséssel, maga a romantika.

Fogyasztási tippek:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 11-12 C.

Ajánlott velős pirítóshoz, vadpörkölthöz, érleltebb sajtokhoz (brie, grana padano)

 

A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Kamocsay Prémium Pinot Gris 2017

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek