24.5 C
Budapest
szerda, május 29
spot_img

Értékelés: Koch Kadarka 2015

A 2015-ös Koch Kadarka a Koch pincészet egyik kiemelkedő vörös bora. A 2016-os évjárat melegségét és a kiváló bácskai feketeföld gazdagságát hordozza ízében ez a gyönyörű Kadarka.

 

A 2015-ös évjárat melegségét és a kiváló bácskai feketeföld gazdagságát hordozza ízében ez a gyönyörű Kadarka. Hagyományosan erjesztették, majd tölgyfahordóban érlelték, hogy bársonyos, fűszeres legyen.

Szép rubin színű bor, bíbor villanásokkal, ilyesmire mondják, hogy meggypiros. Illata lerója a kötelező piros bogyós gyümölcsös köröket, inkább a savanykásabb fajtákból merítve, meggyel, cseresznyével. A kadarkánál kötelező fűszeresség kicsit talán visszafogottabb, cserébe társul hozzá egy kis földesség. Könnyed, gördülékeny a korty, pont kellően élénkséget biztosító savakkal és kevés, éppen csak jelzésértékszerűen feltapadó tanninnal, melyek együttesen pont elég szilárd vázat biztosítanak a bornak. Az alkohol kicsit magas (13%) ekkora testhez, de kicsit behűtve fogyasztva – ami nem áll rosszul ennek a bornak -, ez sem különösebben zavaró. Az obligát piros bogyós gyümölcsösség – meggy, cseresznye, ribizli – természetesen az ízben is megjelenik, ismét finom fűszerességgel és egy leheletnyi földességgel karöltve.

- Hirdetés -

A bor az értékelések alapján 8,1 pontot ért el.

Az értékelések alapján a bor:

  • Színe 7,8

  • Illata 8,1

  • Íze 8,5

  • Utóíze 7,8

pontot ért el átlagosan, 15 kóstoló értékelései alapján.

 

Szöveges értékelések:

„Szép rubin színű bor, bíbor villanásokkal, ilyesmire mondják, hogy meggypiros.”

„Egy igazi Kadarka! Kellemesen fűszeres ízzel rendelkezik, minden kortya kellemes”

„Igen testes vörösbor, igen alkoholos de ez érthető. Ízét piros bogyós gyümölcsösség jellemzi – meggy, cseresznye, ribizli – természetesen az ízben is megjelenik, finom fűszerességgel és egy leheletnyi földességgel karöltve. ”

 

Fogyasztási tippek:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-18 C.

Ajánlott könnyebb paprikásokhoz, sültekhez, pörköltekhez!

 

A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Koch Kadarka 2015

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek