A 2018-as Koch Prémium Cabernet Franc a Hajós-Bajai Koch borászat egyik különleges vörösbora. Korrekt, jó ivású bor. A fajta itt a kedves arcát mutatja.
A 2018-as Koch Prémium Cabernet Franc illatban fűszeres-paprikás jegyeken áthatoló intenzív meggyesség az első élmény. Élénk savak, kerek tanninok,az életkorhoz képest meglepő lágyság jellemzi a bort. Elsőre a jó ivóbor kategóriájába tartozik. Kis férfias kesernyésség, közepes test mutatkozik. Egyszerű, korrekt bor. Kortyolgatva, szellőztetve illatában dió jelenik meg, így aztán újra kell kezdeni a kóstolást. Valóban korrekt ivóbor. A fajta itt a kedves arcát mutatja.
A bor az értékelések alapján 8,84 pontot ért el.
Az értékelések alapján a bor:
- Színe 9,2
- Illata 8,7
- Íze 8,7
- Utóíze 8,6
pontot ért el átlagosan, 23 kóstoló értékelései alapján.
Szöveges értékelések:
“Szép közepes intenzitású rubin szín, édes piros bogyós gyümölcsök kavalkádja érezhető illatában. Ízében lágy savak és közepes tannin érezhető, érett meggy és cseresznyés íz jegyekkel. A mindennapok vörösbora.”
“Könnyed vörösbor, kellemes ízvilággal rendelkezik, gyümölcsös. Minden napi fogyasztásra is alkalmas.”
“Remek savak, feketebogyós illat és ízjegyek, közepes tanninnal. Remekül csúszik.”
Fogyasztási tippek:
Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-18 C.
Ajánlott vadpörkölthöz, gombás ételekhez, máj- és húspástétomokhoz.
A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Koch Prémium Cabernet Franc 2018
Ehhez kapcsolódó tartalom: