4.8 C
Budapest
csütörtök, április 25
spot_img

Értékelés: Kvaszinger Sárga Muskotály 2018

A 2018-as Kvaszinger Sárga Muskotály a Tokaji Kvaszinger borászat egyik kitűnő száraz fehérbora. Elbűvölően gyümölcsös, virágos illatú, a vulkanikus talajból eredő finom ásványosság és elegáns savak teszik komplex élménnyé ezt a bort.

 

A pohárban virágok mellett megjelenő zöld fűszeres jegyek kifejezetten frissítővé teszik a bor illatát. A fűszeres-citrusos aromakarakter a kortyban is jelen van, itt almát és mineralitást kísér. A lendületes ízasszociációk kialakulása a korty vezető szerkezeti elemeként feltűnő savgerincnek köszönhető, amely nem kizárólag mennyisége miatt tud megmutatkozni, hanem azért is, mert a könnyed test és az alacsony alkoholtartalom csillogni engedi. Élénk savainak és intenzív illatának köszönhetően, üde friss gyümölcsös bor. Pici maradék cukortartalmának köszönhetően kiválóan alkalmas baráti beszélgetésekhez.

A bor az értékelések alapján 8,0 pontot ért el.

Az értékelések alapján a bor:

- Hirdetés -
  • Színe 7,9

  • Illata 8,0

  • Íze 8,3

  • Utóíze 7,6

pontot ért el átlagosan, 29 kóstoló értékelései alapján.

Szöveges értékelések:

Halvány zöldes-sárga szín, közepes feltapadással. Illatában előtérben a citrusok, csonthéjasok, és a fehér mezei virágok. Ízében kis mineralitás érződik, sav+os.

Nagyszerű ez a bor. A fakó sárga színt nézve egészen meglepő a gyümölcsös-kajszis- illat aztán meg az íz. Aki a klaszikus muskotályos ízre vágyik az csalódni fog.

Halvány zöldes színű száraz Muskotály, az első amit kóstolók, remek!

Fogyasztási tippek:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 11-12 C.

Ajánlott szárnyas ételekhez, halakhoz, salátákhoz!

 

A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Kvaszinger Sárga Muskotály 2018

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek