A 2017-es Lajvér Szekszárdi Kékfrankos a Lajvér borászat egyik kiemelkedő vörösbora. Fűszeresség és az érett meggy jellemzi illatban. Kortyban felerősödik a hordóhatás, a fa ad plusz fűszereket, a szegfűszeg és a vanília, majd a korty végén felbukkanó kókusz innen érkezik a borba.
A 2017-es Lajvér Szekszárdi Kékfrankos illatában a fűszeresség és meggy jelenik meg. Kortyban felerősödik a hordóhatás, a fa ad plusz fűszereket, a szegfűszeg és a vanília, majd a korty végén felbukkanó kókusz innen érkezik a borba. Elég jó a szerkezet, a savak pezsdítik fel a hordó miatt kissé lomhább zamatokat, érett gyümölcsök játszanak alá a fűszerességnek. A korty végére lelassul, a száj betelik vele, az alkoholt már érezzük, de még pont belefér, van hozzá itt tartalom is, nem csak forma.
A bor az értékelések alapján 8,13 pontot ért el.
Az értékelések alapján a bor:
- Színe 8,2
- Illata 8,3
- Íze 8,1
- Utóíze 7,7
pontot ért el átlagosan, 37 kóstoló értékelései alapján.
Szöveges értékelések:
“Szép rubin szín, lassú feltapadással a pohár falán. Illatában fűszeres meggy és cseresznyés jegyek. Ízében kerek savak, fahéjas, vaníliás beütés érett gyümölcsökkel.”
“Kissé erős alkoholos benyomás az elején, de ízében könnyedebb gyümölcsösség jelenik meg. Kis cseresznye, kis meggy.”
“Jól sikerült bor. Ott vannak az erdei bogyók. Szép a szín. Jól sikerült reduktív bor. Se több se kevesebb.”
Fogyasztási tippek:
Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-18 C.
Ajánlott keményebb sajtokhoz, kacsához, illetve vadkacsához, vörösben pácolt meggyraguval.
A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Lajvér Szekszárdi Kékfrankos 2017
Ehhez kapcsolódó tartalom: