11.5 C
Budapest
péntek, április 19
spot_img

Értékelés: Mészáros Pál Cabernet Franc 2016

A 2016-os Mészáros Pál Cabernet Franc a Szekszárdi Mészáros borház egyik kiemelkedő vörösbora. Illatában fűszeres, ízében cseresznye, fekete gyümölcsök érezhetők, szájban selymes hatást kelt csokoládéval és fűszeres felütéssel.

 

Szekszárd várost ölelő dombokról származik az egészséges, érett szőlő, melyet 1,5kg tőketerhelésű, zöld szürettel válogatott (terméskorlátozott) tőkékről szednek. A szőlő kíméletes feldolgozással készül, amely azt jelenti, hogy finoman macerálják a cefrét, ezáltal nem oldódnak ki az erős tanninok, így bársonyos, jól iható borokat kapunk, amit utána tölgyfahordóban érlelnek.

Illatában fűszeres, elegáns és intenzív, ízében cseresznye, meggy, fekete gyümölcsök érezhetők, szájban selymes hatást kelt csokoládéval és fűszeres felütéssel. Szerkezete kiegyensúlyozott, kerek, tanninjai szépen integrálódnak a borban. Classic Selection borcsaládnál a filozófiájuk a gyümölcsös, fajtajelleges, jól fogyasztható borok létrehozása a cél, amellyel a fogyasztók minél szélesebb csoportját célozták meg, visszajelzések alapján ezt elérték.

- Hirdetés -

A bor az értékelések alapján 8,1 pontot ért el.

Az értékelések alapján a bor:

  • Színe 8,7

  • Illata 8,2

  • Íze 8,0

  • Utóíze 7,4

pontot ért el átlagosan, 21 kóstoló értékelései alapján.

 

Szöveges értékelések:

Igazán karakteres, gyümölcs, fűszeres illattal bír. Ízében az erdei gyümölcsök jelennek meg, enyhén fűszeres bor. Teli találat.

A meséhez illeszkedve, ezzel a borral a törökök ellen csatát lehet nyerni!

Igen erős bor, telt ízzel rendelkezik. Testes bor!”

 

Fogyasztási tippek:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-18 C.

A bor ajánlott marhahúshoz, kacsához és székelykáposztához.

 

A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Mészáros Pál Cabernet Franc 2016

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek