A 2015-ös Mészáros Pál Cabernet Sauvignon a Szekszárdi Mészáros pincészet egyik kiemelkedő vörösbora. A bor mélysötét színű, testes, nagyon tartalmas, értékes bor, díszítő jegyei, szeder, fekete ribizli, szép tanninnal telt hatás, érezhető.
A Mészáros Cabernet Sauvignon mélysötét színű, testes, nagyon tartalmas, értékes bor, díszítő jegyei, szeder, fekete ribizli, szép tanninnal telt hatás, érezhető. Illatában a cabernet fajtára jellemző illatok és a tölgyfa hordós érlelés közös illat jegyei mutatkoznak.
Gazdag, érett és viszonylag sűrű is, bár ezt inkább lehet a hordó, mintsem az átlag feletti alapanyag számlájára írni. Az erdei gyümölcsös orrpróbát vanília és egyéb hordófűszer színezi. A korty arányos, az alkohol visszafogott, nem borítja fel sem éretlen tannin, sem túlzó savasság. Okosan egyensúlyozik a közérthető és kifejező, gazdagon hordókezelt stílus és az annál valamivel zárkózottabb, alapanyag-centrikusabb vonal között. Mindent összevetve pedig nem más, mint egy szerethető szekszárdi cabernet sauvignon, de erős kompromisszumokkal.
A bor az értékelések alapján 7,8 pontot ért el.
Az értékelések alapján a bor:
- Színe 9,5
- Illata 9,4
- Íze 8,9
- Utóíze 8,8
pontot ért el átlagosan, 16 kóstoló értékelései alapján.
Szöveges értékelések:
„Erős, igazi férfias vörösbor! Gyönyörű rubint-vörös színnel rendelkezik, melyhez intenzív gyümölcsös íz társul. Íze magával ragadó!”
„Egy igazi Cabernet Sauvignon! Rég ittam ilyen finom vöröset. Bátran ajánlom mindenkinek!”
Fogyasztási tippek:
Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-18 C.
Főként vadakhoz, marhapörkölthez ajánlat.
A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Mészáros Pál Cabernet Sauvignon 2015