8.3 C
Budapest
vasárnap, április 21
spot_img

Értékelés: Mészáros Pál Cabernet Sauvignon 2015

A 2015-ös Mészáros Pál Cabernet Sauvignon a Szekszárdi Mészáros pincészet egyik kiemelkedő vörösbora. A bor mélysötét színű, testes, nagyon tartalmas, értékes bor, díszítő jegyei, szeder, fekete ribizli, szép tanninnal telt hatás, érezhető.

 

A Mészáros Cabernet Sauvignon mélysötét színű, testes, nagyon tartalmas, értékes bor, díszítő jegyei, szeder, fekete ribizli, szép tanninnal telt hatás, érezhető. Illatában a cabernet fajtára jellemző illatok és a tölgyfa hordós érlelés közös illat jegyei mutatkoznak.

Gazdag, érett és viszonylag sűrű is, bár ezt inkább lehet a hordó, mintsem az átlag feletti alapanyag számlájára írni. Az erdei gyümölcsös orrpróbát vanília és egyéb hordófűszer színezi. A korty arányos, az alkohol visszafogott, nem borítja fel sem éretlen tannin, sem túlzó savasság. Okosan egyensúlyozik a közérthető és kifejező, gazdagon hordókezelt stílus és az annál valamivel zárkózottabb, alapanyag-centrikusabb vonal között. Mindent összevetve pedig nem más, mint egy szerethető szekszárdi cabernet sauvignon, de erős kompromisszumokkal.

- Hirdetés -

 

A bor az értékelések alapján 7,8 pontot ért el.

Az értékelések alapján a bor:

  • Színe 9,5
  • Illata 9,4
  • Íze 8,9
  • Utóíze 8,8

pontot ért el átlagosan, 16 kóstoló értékelései alapján.

 

Szöveges értékelések:

„Erős, igazi férfias vörösbor! Gyönyörű rubint-vörös színnel rendelkezik, melyhez intenzív gyümölcsös íz társul. Íze magával ragadó!”

„Egy igazi Cabernet Sauvignon! Rég ittam ilyen finom vöröset. Bátran ajánlom mindenkinek!”

 

Fogyasztási tippek:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-18 C.

Főként vadakhoz, marhapörkölthez ajánlat.

 

A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Mészáros Pál Cabernet Sauvignon 2015

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek