25 C
Budapest
kedd, július 1
spot_img

Értékelés: Naár Tokaji Hárslevelű Hordóválogatás 2023

A 2023-as Naár Tokaji Hárslevelű Hordóválogatás a Naár pince egyik kiemelkedő fehérbora. A pincészet vallja, hogy a legszebb Hárslevelűt a hűvösebb keleti andezites dűlőkből, készíthetik el.

 

Már első illatával is mély benyomást tesz: komplex, elegáns illatvilágában érett fehér húsú gyümölcsök (körte, őszibarack), akácvirág, méz és enyhe ásványosság jelenik meg, mindezt finom, visszafogott hordófűszeresség keretezi. A hordós érlelés nem nyomja el a fajta karakterét, hanem inkább kiemeli azt, egyensúlyt teremtve a természetes gyümölcsösség és a finom pörkölési aromák között. Szájban telt és selymes, közepesnél nagyobb testtel, ugyanakkor megtartja a Hárslevelű fajtára jellemző frissességet és eleganciát. A savszerkezet jól integrált, élénk, ami hosszan tartó, vibráló lecsengést biztosít. Ízében visszaköszönnek a gyümölcsök, méz, finom mandulás jegyek és a hordóból származó vaníliás, enyhén vajas tónusok. Hosszú, tiszta lecsengése méltóvá teszi egy komoly, ételpárosításokra is alkalmas borhoz.

A bor az értékelések alapján 9,0 pontot ért el.

Az értékelések alapján a bor:

  • Színe 8,9
  • Illata 9,1
  • Íze 9,0
  • Utóíze 9,0

pontot ért el átlagosan, 29 kóstoló értékelései alapján. Az értékelés súlyozott átlagolással történik (szín: 10%, illat: 30%, íz: 40%, utóíz: 20%).

Fogyasztási tippek:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 12 C.

- Hirdetés -

Ajánlott zöld pestoval készült ételekhez és intenzívebb ízvilágú halakhoz.

A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Naár Tokaji Hárslevelű Hordóválogatás 2023

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek