1.4 C
Budapest
péntek, november 22
spot_img

Értékelés: St. Andrea Napbor 2018

A 2018-as St. Andrea Napbor az Egri St. Andrea pincészet egyik kiemelkedő fehérbora. A bor illatában friss virágos jegyek lelhetőek fel, citrusos árnyalattal egy csipetnyi „ásványossággal”. Ropogós, jól iható, friss zamatos reduktív Egri Csillag.

 

A St. Andrea Napbor egy izgalmas ropogós Egri Csillag, mely reduktív eljárással készült, Pinot Blanc, Chardonnay, Leányka, Olaszrizling, Sauvignon Blanc, Hárslevelű, Zengő és Viognier mesteri házasításával. Illatában egres, körte, érett citrusok, zöldfűszerek és kis nedves kő is felsejlik. Ízében friss citrus, barack jegyek érezhetőek, ásványos utóízzel megkoronázva a kortyot. Egy igazán energikus, ropogós, zamatos, azaz nagyon egries bor.

A bor az értékelések alapján 8,3 pontot ért el.

Az értékelések alapján a bor:

- Hirdetés -
  • Színe 8,4

  • Illata 8,8

  • Íze 8,0

  • Utóíze 7,9

pontot ért el átlagosan, 37 kóstoló értékelései alapján.

 

Szöveges értékelések:

„Színében közepes citrom, lassú feltapadással. Illatában megjelennek a csonthéjas gyümölcsök, virágos jegyek, némi ásványossággal. Remek bor.”

„Halvány „arany” szín, dióra emlékeztető állat. Tökéletes egyensúlyban lévő citrusos reduktív bor.”

„Csodálatos Egri Csillag, remek házasítás.”

 

Fogyasztási tippek:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 11-12 C.

Ajánlott csirke, hal, tészta ételekhez, fiatalabb sajtokhoz.

 

A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: St. Andrea Napbor 2018

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek