20.9 C
Budapest
vasárnap, június 23
spot_img

Értékelés: Taschner Kékfrankos 2016

A 2016-os Taschner Kékfrankos a Taschner pincészet egyik kiemelkedő vörösbora. Ezt a bort akár „öreg tőkék” borának is nevezhetnénk. Benne van az élet bölcsessége, és még sokáig élni fog.

 

A Taschner Kékfrankos friss, élénk bor, illatában is képviseli a kék színt: szilva, áfonya, kék virágok és finom édesfűszerek teszik játékossá. A lendületes kortyban már a fűszerek viszik a prímet, jól kiegészülve olyan érett gyümölcsökkel, mint a cseresznye és a szilva.

Színe közepes intenzitású rubin. Illata fajtajelleges, gazdagon meggy, meggymag. Tiszta, gyümölcsös. A kortyban is intenzív, friss gyümölcsösség dominál; érett meggy, némi meggymagos fanyarság a korty végén, jó hordófűszerek: vanília és szegfűszeg. A tannin enyhén porózus, keserű csokoládés, a bor inkább vékony, rövid. Könnyed, jól iható, szomjoltó bor, ételekkel is jól párosítható, már-már karakteres.

- Hirdetés -

A bor az értékelések alapján 8,1 pontot ért el.

Az értékelések alapján a bor:

  • Színe 8,5
  • Illata 8,2
  • Íze 7,8
  • Utóíze 7,5

pontot ért el átlagosan, 12 kóstoló értékelései alapján.

Szöveges értékelések:

„Ez a tábortüzek bora, kolbászsütögetős kerti parti bora, nagy nevetések és napfényben fürdő erdő bora. Tökéletes tisztaság és őszinte egyszerűség. Aroma-fokuszú, gyümölcshangsúlyos, könnyen iható és könnyen érhető tétel, alacsony csersavval, jólesően közepes savtartalommal, simogató és játékos fűszerességgel.”

„Karcsú test, precíz, ízlelőbimbókba markoló meggyesség, ahol a rövid lecsengés éppen nem hátrány, hanem vágyat kelt, hogy a következő kortyot szájba vegyük. Pont mint egy jól elkészített trollinger.”

„Színanyagában gazdag, mélyvörös színű, rendszerint markánsabb savakkal bír és fanyarabb, mint az ország más vidékéről származó kékfrankos borok.”

Fogyasztási tippek:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-17 C.

Vadszárnyasokhoz és sertés ételekhez kitűnő, de magában fogyasztva is kívánatos!

 

A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Taschner Kékfrankos 2016

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek