21.1 C
Budapest
vasárnap, június 23
spot_img

Értékelés: Thummerer Egri Cabernet Franc-Merlot 2020

A 2020-as Thummerer Egri Cabernet Franc-Merlot 2020 az Egri Thummerer pincészet egyik kiemelkedő vörösbora. A Cabernet franc és Merlot fajták házasítása egy nagyon tetszetős, barátságos, fűszeres és gyümölcsös jegyeket is magában hordozó bort eredményez.

 

A Thummerer Egri Cabernet Franc-Merlot 2020 mély bíborlila színű megjelenésében. Illatában érett szőlő, áfonya és fekete ribizli kelleti magát. Kóstolva száraz, savai szép lendülettel közlekednek, taninja bársonyosan simogat. Tüzes alkohol, tartalmas test, harmónia, ásványosság, valamint zamatos-, természetes gyümölcs ízek a jellemzői. A Cabernet franc és Merlot fajták házasítása egy nagyon tetszetős, barátságos, fűszeres és gyümölcsös jegyeket is magában hordozó bort eredményez, melyet a diszkrét, 12 hónapos harmadtöltésű barrique hordós érlelés és teljes almasavbontás tesz teljessé, egy igazán barátságos, finom tannintartalmú, kerek borrá.

A bor az értékelések alapján 8,87 pontot ért el.

Az értékelések alapján a bor:

  • Színe 9,10
  • Illata 8,83
  • Íze 8,87
  • Utóíze 8,83

pontot ért el átlagosan, 19 kóstoló értékelései alapján.

- Hirdetés -

Fogyasztási tippek:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 18-19 C.

A bor ajánlott vad szárnyasokhoz, vadnyúlhoz.

Szöveges értékelés

„Mély rubin szín. Illatban füstös, vaníliás, diós, erdei gyümölcsös jegyek. Ízben szép kerek savak, magas tannin, érett bogyós gyümölcsös aromák.”

A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Thummerer Egri Cabernet Franc-Merlot 2020

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek