27.4 C
Budapest
péntek, július 12
spot_img

Értékelés: Tiffán Portugieser 2020

A 2020-as Tiffán Portugieser a Villányi Tiffán pincészet egyik könnyed vörösbora. A fajta Villány védjegye, tradicionális fajtája, a pincék termékskálájának alapja. Egy jó évjáratú Portugieser, friss, üde, lágy, kevés cserzőanyagot tartalmazó, fiatalon is könnyen fogyasztható bor.

 

Könnyed, meggyes, fűszeres, némi csipkebogyós illat. Még a nagy melegben is jól esik, annyira tiszta, könnyed, szép textúrája van. Jól iható, könnyen töltjük a következő pohárral belőle. A villányi Jammertal és Sterntal, a nagyharsányi Várerdő és Ördögárok dűlőkben termett. A szőlőt megfelelő érettségben és egészségesen szüreteltük le, a végeredmény egy lágy, igazi Portugieser lett.

A bor az értékelések alapján 8,0 pontot ért el.

Az értékelések alapján a bor:

- Hirdetés -
  • Színe 8,63
  • Illata 8,39
  • Íze 7,63
  • Utóíze 7,4

pontot ért el átlagosan, 31 kóstoló értékelései alapján.

Szöveges értékelések:

“Halvány rubinos szín, illatban meggyes, cseresznyés jegyek, közepes intenzitás érezhető. Közepes savak és test, jól iható.”

“Halvány szín, illata kissé alkoholos elsőre jót tesz neki a szellőzés mert utána meggyes kissé málnás jegyek figyelhetők fel. Íze meggyes könnyed.”

„Színe halvány, illatában meggyes pite illat csapott meg először, aztán jött egy erőteljes alkoholos hatás. Könnyen iható, meggy ízű.”

Fogyasztási tippek:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 15-16 C.

Ajánlott vízi szárnyasokhoz, fiatalabb vörös húsokból készült ételekhez, vagy csak úgy elmerengeni felette és kortyolgatni.

A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Tiffán Portugieser 2020

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek