32 C
Budapest
szombat, július 13
spot_img

Értékelés: Tiffán’s Immortal 2017

A 2017-es Tiffán’s Immortal a Villányi Tiffán’s borászat egyik különleges vörösbora. A bor Villány egyik igazi képviselője, mert tartalmazza a régió fő fajtáit.


A 2017-es Tiffán’s Immortal kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet sauvignon és portugieser fajták házasítása. Az ízvilág maga Villány. A fajtaösszetétel minden évben változik. Mély, bordó szín. Kedves szilvás-sütemény illat. Lágy savszerkezetű, kerek tanninok, könnyed testű, mediterrán jellegű de tartalmas bor. A kétéves fahordós érlelés eredménye egy bársonyos szép vörösbor, lágy savakkal, érett, finom tanninal.

Az „Immortal” szó jelentése: HALHATATLAN, ÖRÖKKÉVALÓ. Az ifjú Bacchus, aki a címkéink sorában Tiffán Ede utódait jelentik, akik folytatják a Borász által megkezdett szakrális munkát az istenek italának készítését. Az egyik unoka, ifj. Tiffán Zsolt jelenik meg a címkén a felkelő napban, széttárt kezében a kancsóval és pohárral az örökkévalóság szimbólumaként.

- Hirdetés -

A bor az értékelések alapján 9,1 pontot ért el.

Az értékelések alapján a bor:

  • Színe 9,1
  • Illata 9
  • Íze 9,3
  • Utóíze 9,1

pontot ért el átlagosan, 36 kóstoló értékelései alapján.

Szöveges értékelések:

„Gyönyörű mély bordó szín, illatában érett szilvás, meggyes jegyek. Ízét a harmónia uralja, beszél a bor. Közepes tannin, lágy kortyok. Remek vörös!”

„A magas tanninok ellenére valahogy harmonikusan lágy. Érezni a gondoskodást a boron. Tényleg selymes. A Cabernet dominál de érezhető a Portugieser és a Kékfrankos is érezhető. Külön dicséret a Pinot noir miatt is.”

„Illatában a meggy dominál, könnyed-lágy vörösbor. Igazán kellemes vörösbor.”

Fogyasztási tippek:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-18 C.

Ajánlott keményebb sajtokhoz, kacsához, illetve vadkacsához, vörösben pácolt meggyraguval.

A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Tiffán’s Immortal 2017


Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek