24.2 C
Budapest
vasárnap, május 26
spot_img

Bardon borászat

Elegáns, arisztokratikus borok palackba zárva – a borászat névadója a nagy francia forradalom elől hazánkba menekülő Bardon dinasztia legutolsó leszármazottja, Bardon Beatrix, a tulajdonos édesanyja.

 

A Bardon borászatot 2006-ban alapították a borvidék talán legromantikusabb településén, Erdőbényén. Jelenleg 9 hektár termőterületük van, a bodrogkeresztúri Lapis-dűlőben, a mádi Sarkad- dűlőben és az olaszliszkai Meszes-dűlőben. Ma is nagy odafigyeléssel művelik a még Vay báró idejében telepített, közel 100 éves ültetvényüket, melynek terméséből minden évben 100 éves nevű borukat készítik.

Az igényesen kialakított birtokközpontban a francia örökség találkozik az arisztokratikus múlttal, a modern technológia a világjáró borász, Molnár Ádám gondolkodásával. A telepített tokaji szőlőfajták között található százévesnél idősebb ültetvény is. A szőlőket kézzel, a természettel tökéletes harmóniában tőkénként gondozzák, a borkészítés során kerülik a kemikáliák használatát.

- Hirdetés -

2012-ben a borászatot teljeskörűen felújították, a felújítás keretében reduktív, irányított erjesztőrendszer került kiépítésre. Ennek köszönhetően üdébb, gyümölcsösebb borokat is készítenek, a hordós érlelésű tételek mellett.

Bardon

Céljuk, hogy környezettudatos, észszerű gazdálkodással magas minőségű borokat készítsenek, egyesítve a tokaji tradíciót a modern technológiával, elősegítve ezzel a Tokaji borvidék presztízsének emelését.

Bardon borok

  • Meszes – a pincészet zászlóshajója, reduktív furmint
  • Omega – furmint-hárslevelű házasítás
  • Alpha – furmint-hárslevelű házasítás
  • Hárslevelű
  • Szamorodni
  • Aszú

 

További információkért keresd fel facebook oldalukat!

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek