8.3 C
Budapest
vasárnap, április 21
spot_img

Bárdos pincészet

A Farkasmályi történelmi pincesor már kétszáz éve a gyöngyösi polgárok kedvelt szórakozó- és kirándulóhelye volt. A Sár hegy oldalán termelt kiváló minőségű szőlőből, az andezit vulkáni tufába vájt pincékben készített borokat iszogatták, a pincékkel egy időben ültetett platán fák árnyékában.

 

A pincesor kedvező mikroklímája, valamint a Sárhegy oldalába vájt pincék állandó hőmérséklete ma is vonzó a nyugodt környezetben, jó borokat kóstolgatók számára. Ezt a hagyományon alapuló, de napjaink igényeinek megfelelő jó borok készítésére alkalmas pincét és a hozzá tartozó borkóstolót, valamint Vinotékát hozta létre Bárdos Benjámin és fia Tamás.

A Pincészet szőlőterületei feldolgozója, palackozója és tárolója Nagyrédén található.

- Hirdetés -

A Nagyrédén feldolgozott szőlőből a hűtött irányított erjesztéssel készült új borok kerülnek a farkasmályi pincébe, ahol a kezelések és a Barique hordós érlelés után palackozzuk. Az ideális pinceklíma a kiemelkedő évjáratú palackos borok hosszan tartó tárolását teszi lehetővé, ezért hoztuk létre a palackos érlelő pinceágat.

Filozófiájuk

Bárdos és Fia Pincészet borkészítési filozófiája: a korszerű borászati technológia és a hagyományok ötvözésével magas minőségű, a fogyasztók ízlésének megfelelő borok forgalmazása.

Borház

Farkasmály 22-es pincéje és borháza nyitva áll a látogatók számára, ahol valóságos környezetben tekinthető meg. Ugyanitt, az évjáratok kóstolási lehetősége is biztosított. A borok bemutatását minden esetben szakember végzi és a kiválasztott palackok a helyszínen megvásárolhatóak.

A pincészet tulajdonosainak szakmai felkészültsége, tapasztalata párosulva a modern technológiával, garantálja a forgalmazott borok egyenletes minőségét.

 

További információkért látogass el a weboldalukra: www.bardosbor.hu

Vagy keresd fel a facebook oldalukat!

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek