32 C
Budapest
szombat, július 13
spot_img

Bock pince

A borrendszerváltás máig rendületlen oszlopa a Bock pince. 70 hektár saját területről és 70 hektár vásárolt szőlőből kb. 30 különféle borral jelentkeznek minden évjáratban.

 

A pincészet 1996 és 2003 között modern feldolgozót és pincét épített, amely megfelel az Európai Unió által támasztott  követelményrendszernek. 2008-2009-ben újabb beruházásra került sor, melynek során a bor feldolgozására és tárolására egy nagyobb feldolgozó épült. A pincészet hazánk egyik legnagyobb pincekupolájával is büszkélkedhet.

A Villányi borvidék egyik meghatározó borászata, jelenleg 70 hektár saját és még 70 hektár integrált területen gazdálkodik. A szőlőterületek a Villányi borvidék legjobb dűlőiben található (Kopár.dűlő, Jammertál, Fekete-hegy, Ördögárok), ahol főként vörös szőlőfajták teremnek. Legjellemzőbb fajták és a belőlük készített borok: Portugieser, Kékfrankos, Cabernet fajták, Merlot, Pinot Noir, Syrah.

- Hirdetés -

A birtok legnépszerűbb borai: Bock Olaszrizling, Bock Rosé Cuvée, Bock Fanni Gyöngyöző Rosé, Bock Szent Márton Bora, Bock PortaGéza, Bock Ermitage, Bock Royal Cuvée, Bock Cuvée, Boch Syrah, Bock Cabernet Sauvignos Jammertál Selection, Bock Cabernet Frank Fekete-hegy Selection, Bock Libra, Bock Capella, Bock Magnifico.

Történetük

A Bock Pincészet családi vállalkozás, a családban a szőlőtermesztés és borkészítés hagyománya több évtizedre, sőt évszázadra nyúlik vissza. Az elődök Németországból települtek Magyarországra a 18. században. a család 1850 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal a Villányi Borvidéken, ez időben már 3 ha területen gazdálkodtak. A bor szeretete és elkészítésének fortélyai azóta szállnak apáról fiúra, ebből nőtte ki magát mára ez a családi vállalkozás. A Bock Pince Magyarország déli részén található. A Villányi borvidék egyik meghatározó borászata, jelenleg 70 hektár saját és még 70 hektár integrált területen gazdálkodik.

Filozófiájuk

Bock József egész életében hű maradt a borkészítés küldetéséhez, ami – hasonlóan a művészeti ágak többségéhez – igazi kultúrateremtés. Alkotásai hűen visszatükrözik a termőhely földrajzi adottságait, őrzik hagyományait, és követként viszik, messzire sugározzák lakóinak szellemiségét. Eötvös Lórándnak a magyar tudományról adott leírását nyugodt szívvel adaptálhatjuk a BOCK borászatra is: „Csak az az igazi borkultúra, amely világra szól; ezért ha jó borászok, és- amint kell – igazi magyarok akarunk lenni, akkor a borászat zászlaját olyan magasra kell emelnünk, hogy azt határainkon túl is meglássák, és megadhassák neki az illő tiszteletet.”

 

További információkért látogass el a weboldalukra: www.bock.hu

Vagy keresd fel a facebook oldalukat!

 

Forrás: bock.hu

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek