24.7 C
Budapest
csütörtök, május 30
spot_img

Böjt borászat

Az 1993-ban alapított borászat Ostoroson található, mely Egertől 4 km-re, délkeletre fekszik.

 

A család 3 hektár úgynevezett kárpótlásos földet kapott, melyhez vásároltak egy kis pincét, ez a régi időkben tufába faragott pincelakásként szolgált. Így kezdődött minden.

A borászat

A Böjt borászat mára 16 hektárossá nőtt, ezen területek mind Ostoros határában találhatók, a Kutyahegyi dűlőn, Tagi dűlőn, Bikuson és Szélhegyen. A legnagyobb, legösszefüggőbb terület a Kutyahegyi-dűlőn található, ezért arra különösen nagy hangsúlyt fordítanak. Hisszük, hogy mind a talaj, mind a dűlő szépsége még sok lehetőséget tartogat itt számukra. Viszonylag sok fajtával dolgoznak, ezek:

A birtok irányítását 2016-tól Böjt Gergő és Böjt Boglárka vett át. Gergő Szőlész-borász diplomával és sok-sok külföldi tapasztalattal gazdagodva látja el teljeskörűen a borászat vezetését, illetve nagy precizitással és magas elvárással a borok készítését. A Család minden tagja aktívan részt vesz továbbra is a vállalkozás életének, s útjának egyengetésében.
A cél, hogy folyamatosan fejlődjenek, hisz a természeti változásokkal, a piaci trendekkel együtt a szaktudásnak is bővülnie kell, illetve fejleszteni kell, hogy minél többet adhassanak át abból amit itt, Ostoroson megtapasztaltak és megszereztek.

- Hirdetés -

 

További információkért látogass el a weboldalukra: www.bojtbor.com

Vagy keresd fel a facebook oldalukat!

 

Forrás: bojtbor.com

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek