Bősz Adrián pincészete jó példa arra, hogyan lehet szívós munkával, apró, de határozott lépésekkel felépíteni egy borászatot, melynek borai nemcsak ismertek, de nagyon is keresettek a magyar borfogyasztók körében. Nem vitás, ízig-vérig szekszárdi borokat készít, melyek magukon hordozzák a Bősz-stílus jegyeit.
„Szekszárd szülötteként igazán korán, már gyermekkoromban kapcsolatba kerültem a szőlőművelés és a borkészítés művészetével”– mesél a kezdetekről Bősz Adrián. „A szüleimnek és nagyszüleimnek egyaránt volt egy kis szőlőbirtoka Szekszárdon, Bátán és Györkönyben. Így egymástól teljesen eltérő stílusú és megjelenésű borokat volt szerencsém kóstolni.”
Bősz Adrián
2017-ben adódott egy nagyszerű lehetőség, így Várdomb Szőlőhegyre költözött a birtokközpont. A fajtaválasztékban fő szerepet kap a kékfrankos, amit sokszínűsége, magas minősége és megbízhatósága miatt előszeretettel használnak. Természetesen a többi fajtára is (rajnai rizling, cserszegi fűszeres, kadarka, kékoportó, merlot, cabernet franc, syrah) kiemelt figyelmet fordítanak. Saját ültetvényeik termése mellé négy-öt hektárról vásárolnak még válogatott szőlőtermést.
A Bősz-borok elkészítésekor ötvözik a tradicionális eljárásokat az innovatív, modern technológiákkal. A borvidék és a dűlők adottságait maximálisan kihasználva a pincészetben többféle stílusú és karakterű bort készítenek, de mindig szem előtt tartják a számukra preferáltabb stílusjegyeket, amelyek a gyümölcsösségre, a tisztaságra és az eleganciára helyezik a hangsúlyt.
További információkért látogass el az oldalukra: Bősz Adrián pincészet
Forrás: www.pannonborbolt.hu/bosz