32 C
Budapest
szombat, július 13
spot_img

Bussay pince

A Bussay pince egy 15 éves múltra visszatekintő családi pincészet a Zalai Csernyeföldön.

 

A Horvát-Szlovén-Magyar hármas határ fölött, egyetlen parabola alakú 300 m magasan fekvő, D-DNy-i kitettségű területen Csörnyeföld községben található a birtok. Alacsony kordon művelésű, átlagban 1-1,5 kg/tő terhelésű, gondosan ápolt szőlőből készítik boraikat. Hagyományos eljárással, 1000 és 500 literes fahordókban erjesztik és érlelik a borokat.

A palackozás helyben történik. A termőhely adottságai, a talaj és az éghajlat teszi lehetővé, hogy egyedi ízek jellemezzék borainkat.

- Hirdetés -

A borász … Dr. Bussay Dorottya

„Az egyetem és a rezidens évek után, 2014 decemberében átvette Édesapánk háziorvosi praxisát és a borászatot. Sokszor megkérdezik tőle, „na de ki most a borász? ” Rejtett mosolya mögül mindig érkezik a válasz : ,,…nálunk nincsenek titulusok… Édesapánk hagyatékát folytatni szeretnénk, megpróbálva azzal a szeretettel és kitartással, amit tőle láttunk, amit vele éltünk át. Amit kellett, amit lehetett, arra megtanított minket. Ő többnyire autodidakta módon sajátította el a borkészítés mibenlétét. Rengeteg bölcsességet hallott a helyi öregektől, amit gyermekkorában nagyapjától, a szőlőmunka során szerzett tapasztalataival kiegészített és a hiányzó részeket könyveiből pótolta. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a 3 állandó emberünk közül kettő már több éves tapasztalatot szerzett nálunk, így olyan rutinnal készítik elő és látnak hozzá a napi teendőkhöz, hogy délelőttönként nyugodt szívvel láthatom el betegeimet a rendelőben. Ezt a szervezettséget Édesapánknak köszönhetjük.”

 

További információkért látogass el a weboldalukra: www.bussaypince.hu

Vagy keresd fel a facebook oldalukat!

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek