Bussay borászat

Bussay pince


A Bussay pince egy 15 éves múltra visszatekintő családi pincészet a Zalai Csernyeföldön.

 

A Horvát-Szlovén-Magyar hármas határ fölött, egyetlen parabola alakú 300 m magasan fekvő, D-DNy-i kitettségű területen Csörnyeföld községben található a birtok. Alacsony kordon művelésű, átlagban 1-1,5 kg/tő terhelésű, gondosan ápolt szőlőből készítik boraikat. Hagyományos eljárással, 1000 és 500 literes fahordókban erjesztik és érlelik a borokat.

A palackozás helyben történik. A termőhely adottságai, a talaj és az éghajlat teszi lehetővé, hogy egyedi ízek jellemezzék borainkat.

A borász … Dr. Bussay Dorottya

“Az egyetem és a rezidens évek után, 2014 decemberében átvette Édesapánk háziorvosi praxisát és a borászatot. Sokszor megkérdezik tőle, “na de ki most a borász? ” Rejtett mosolya mögül mindig érkezik a válasz : ,,…nálunk nincsenek titulusok… Édesapánk hagyatékát folytatni szeretnénk, megpróbálva azzal a szeretettel és kitartással, amit tőle láttunk, amit vele éltünk át. Amit kellett, amit lehetett, arra megtanított minket. Ő többnyire autodidakta módon sajátította el a borkészítés mibenlétét. Rengeteg bölcsességet hallott a helyi öregektől, amit gyermekkorában nagyapjától, a szőlőmunka során szerzett tapasztalataival kiegészített és a hiányzó részeket könyveiből pótolta. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a 3 állandó emberünk közül kettő már több éves tapasztalatot szerzett nálunk, így olyan rutinnal készítik elő és látnak hozzá a napi teendőkhöz, hogy délelőttönként nyugodt szívvel láthatom el betegeimet a rendelőben. Ezt a szervezettséget Édesapánknak köszönhetjük.”

 

További információkért látogass el a weboldalukra: www.bussaypince.hu

Vagy keresd fel a facebook oldalukat!

 

A következő posztok érdekelhetnek

Káli pince

Németh pince

Bortkostolunk Toplista | TOP 5 BOR
hamarosan...

Harsányi

Ciróka Furmint 2016

hamarosan...

Mészáros

Cabernet Sauvignon 2016

hamarosan...

Kamocsay Prémium

Pinot Gris 2017

hamarosan...

Böjt Gergő

14' Cuvée 2014

hamarosan...

Bardon

Meszes Furmint 2016

Tovább a kategóriás toplistákhoz

Hirdetési felület kiadó

Releváns követők, épülő közösség. 280px*300px illetve 280px*600px hirdetési felület kiadó!

További információért kattintson ide!