20.9 C
Budapest
vasárnap, június 23
spot_img

Carpinus borászat

A Carpinus borászat a Tokaji borvidéken, Bodrogkisfaludon található. A borászat nevét, a jelenlegi legnagyobb területükről, a Gyertyános dűlőről kapta.

 

Életútjuk során lehetőségük volt neves hazai és külföldi borászatoknál dolgozni és tapasztalatot szerezni, melyet családi vállalkozásban tudnak kamatoztatni. Céljuk, hogy a Carpinus Borászat példát mutasson, miszerint a tokaji borvidéken is lehetséges magas, kompromisszumok nélküli szakmai munkával és családi összefogással, fenntartható működésű, a világ borpiacán is stabil pozíciókat kiépítő borászatot működtetni.

Kiemelt fontosságú, hogy a helyi értékeket a borvidékről származó családok generációi továbbvigyék.

Szőlő területek

Tokaj-hegyalján területeik 7 különböző helyen, a Gyertyános, Lapis, Deák, Budaházy, Poklos, Veresek és Dereszla dűlőkben helyezkednek el. A dűlők történelmi besorolásukat tekintve is kiemelt kategóriájú területek. Legnagyobb hangsúlyt az őshonos tokaji fajtára, a Furmintra helyezik.

- Hirdetés -

Ezen kívül termesztett szőlőfajtáink:

Elvárás magukkal szemben, hogy a lehető legtökéletesebb bort elkészítve be tudják mutatni Tokaj-hegyalja változatos termőhelyi adottságait és szőlőfajtáit. Természetbarát szőlőtermesztéssel igyekeznek megóvni a termést évről-évre. A dűlők egyedi fekvéseinek (talaj, kitettség, mikroklíma) adottságait dűlőszelektált boraik fejezik ki. A boraik stílusát a frissesség, az elegancia és a harmonikus élvezhetőség jellemzi.

„A jó bor minősége csak szép, egészséges alapanyagból eredhet, ezért fontosnak tartjuk a szőlőműveléstől a palackozásig minden folyamat szigorú felügyeltét. Amikor az egész éves munkánk beérett és eljön a szüret időszaka, ilyenkor van lehetőségünk alkotni. A borász egy évben csak egyszer mutathatja meg valós elképzelését, a finomhangolás pedig utána következik. Ettől lesz kiváló bor a palackban.”

Bai István

További információkért látogass el a weboldalukra: www.carpinuswinery.com

Vagy keresd fel a facebook oldalukat!

 

forrás: carpinuswinery.com

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek