26.9 C
Budapest
kedd, május 28
spot_img

Csetvei pince

A Csetvei pince története az egyik leglátványosabb történet a magyar minőségi bor világában. Az egyszemélyes pincészet nem egészen három éve alatt vált ismert, kedvelt és sikeres vállalkozássá.  

 

Csetvei Krisztina móri borászata 2010-ben kezdte meg működését. Krisztina a BME elvégzése után a tokaji Béres pincészetben és a szabadkai illetőségű DiBonis borászatban tette meg az első gyakorlati lépéseket a borásszá válás rögös útján. A „terepgyakorlat” után következett az elméleti képzés, amely a Corvinus Egyetem Szőlész – Borász szakmérnöki képzésének elvégzésével vált hivatalossá. Megszállott borászként és borbírálóként többek között a londoni IWC versenyén teszteli a világ legfontosabb nedűit.

A pince

Móron, a Hársfa utcában található pincészetben Krisztina a fajta borok mellett (Chardonnay, Tramini, Olaszrizling, Szürkebarát, Ezerjó, Kékfrankos), házasításokkal is kísérletezik. A pincészet zászlóshajójának számító NapHoldCsillag (Szürkebarát, Ezerjó, Chardonnay házasítás) számos rangos borversenyen szerepelt kitűnően.

- Hirdetés -

Csetvei borok

A Csetvei borok presztízsét olyan elismerések is emelik, mint például a Magyar Köztársaság Külügyminisztériumának hivatalos bora (Olaszrizling 2012) státusz, vagy a Köztársasági Elnök diplomáciai borválogatásába való bekerülés. (Olló, Olaszrizling, 2012) Krisztina a móri területe mellett egy pici szőlő birtokkal Somló hegyén is rendelkezik, ahonnan a pincészet Juhfark és Olaszrizling (KŐ) tételei kerülnek a palackokba. A somlói Olaszrizling (KŐ) az 2013-as országos Olaszrizling versenyen évjáratában az első helyen végzett.

A Csetvei Pincészet kis tétekkel, manufakturális jelleggel, a színvonalas borkészítés mellett teszi le a voksát. Krisztina első számú célkitűzése, hogy fiatal borászként termékeivel öregbítse a móri borvidék hírnevét és a színvonalas magyar boroknak találjon minél szélesebb piacot.

 

További információkért látogass el a weboldalukra: www.csetveipince.hu

Vagy keresd fel a facebook oldalukat!

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Forrás: csetveipince.hu

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek