24.7 C
Budapest
csütörtök, május 30
spot_img

Eifert Borház

Az Eifert család évtizedek óta foglalkozik szőlő és bortermeléssel a Kunsági borvidék szívében Soltvadkerten.

 

Az Eifert borokat évtizedek óta kedveli a pince helybéli törzsközönsége. A 20 hektáros gazdaság összes termése elkelt a környéken, folyóborként- pár évvel ezelőttig. Akkor viszont gondoltak egyet, fejlesztettek a pincén egy nagyot és elkezdték 0,75l-es palackban is forgalmazni boraikat. Örülünk neki, mert így végre nekünk is jut belőlük!

Boraik többsége korszerű reduktív technológiával készül, még sincs az a benyomásunk, hogy megint egy újabb, egy kaptafára készült bort kóstolunk. Minden borukban van valami egyéni. A gyümölcsösséget, illatos jelleget minden esetben sikerült megőrizniük, de boraik nem merülnek ki ennyiben. Egy kis fanyarság itt, némi gyógynövényes íz ott, pici fűszeresség vagy egy szokatlan virágillat teszi izgalmassá a kóstolást.

- Hirdetés -

Borház

A borászat 20 hektáron gazdálkodik, melyben jelentős fajtáik a Generosa, Cserszegi fűszeres és a Kékfrankos. Boraikat saját és a környező gazdák szőlőterméséből készítik. A borászat jelentős technológiai fejlesztéseken esett át, melyeket lehetőségeikhez mérten szeretnének évről évre folytatni.

Fehér és rosé boraik oxigéntől elzártan reduktív technológiával készítik, hogy gyümölcsös frissességüket előhozzák és megtartsák. Törekednek a letisztult zamatban gazdag, komplex borok készítésére. Vörösboraik között megtalálhatóak a mára egyre jobban kedvelt könnyű gyümölcsös és a fahordóban érlelt testes borok.

A Borházban 30 fő befogadására alkalmas kóstolóterem található melyben pincelátogatás után borkóstolókat és igény szerint rendezvényeket tartanak.

Termelt szőlőfajták:

 

További információkért látogass el a weboldalukra: www.eifertborhaz.hu

Vagy keresd fel a facebook oldalukat!

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek