32 C
Budapest
szombat, július 13
spot_img

Godhill pince

A Godhill borok a helyi értékek megőrzésével, minimális technológia alkalmazásával, minimális beavatkozással, kézműves módon készülnek. Minden évjáratban csak annyi bor készül, amennyi abban az évben tökéletes lehet.

 

Baranyai Béla 2007-ben vásárolta szőlőterületeit a Padi-hegyen, az Istenhegyen, a Közép-hegyen, és a Kővágóban. Később három baráttal létrehozta a Mádi Borház Kft, melynek tevékenységét 2015 szüretéig irányította. Azóta önállóan dolgozik családja segítségével a tarcali pincében. A területek talajösszetétele változatos: riolit, andezit, riolittufa, valamint a kovaüledék és zeolit, melyek egészen komoly mineralitást biztosítanak az általuk készített boroknak. A szőlő művelése során szigorú terméskorlátozás mellett törekszik az integrált termesztési technológia irányelveinek betartására.

Borkészítés

A szőlőt hagyományos módon dolgozzák fel, mely során állókosaras kézi működtetésű prést használnak. Mind az erjesztés, mind az érlelés zempléni tölgyből készült fahordóban történik.
Október eleji szüretből származik az alapanyag, mely 100%-ban az Istenhegy-dűlőben született. Ez a terület jellemzően sok kvarc- és zeolitmaradványt tartalmaz, ami az itt termett borok igen határozott, de mégis eleven, vibráló karakteréért felelős.

- Hirdetés -

A pince borai

  • Godhill Furmint 2016
  • Godhill Cuvée (édes)
  • Godhill Sárga Muskotály (édes)

Kóstold meg Te is a Godhill borokat!

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek