György-Villa Zöld Veltelini 2016

György-Villa pincészet


Az emberi civilizáció története és a szőlőkultúra története szorosan összefügg. A bor évjáratában, az ember emlékezetében, a kövek maguk valóságában őrzik az időt. A György – Villa kövei a régi korok kultúráját, szorgos vincellérek mindennapi munkájának emlékeit, építtetőjének életszeretetét tárja elénk.

 

A György –Villa  borkülönlegességei a fehérborairól ismert Etyek-budai borvidékről és a vörös borairól méltán híres Villányi borvidékről származnak. A György-Villa válogatás szép fajtajelleges boraival a gasztronómia egyik legkedveltebb borcsaládja. A festői környezetű György-Villában bormúzeum található, ezen kívül sorozatos rendezvények, művészeti estek és borászati előadások kerülnek megrendezésre. A cég gasztronómiai borcsaládjának örök otthont és nevet adó épület szeretettel várja a jó bor és kultúra barátait.

Történetük

Érdemes belépni e csodálatos épületbe, és egy jó pohár mellett elődeinkre emlékezni. A XV. század végén a Villa mai területét a Budai Ferences Rend kapta meg, az 1500-as évek elején pedig pincét vájtak és építettek ezen a helyen. Ők folytatták a szőlőművelést és árubortermelést. A török hódoltság évei alatt a ferencesek elmenekültek, de a szőlő továbbra is díszítette a környéket. Cukros falat fokának nevezték el ezt a területet. („Sekerli lokva burum”).

Az Etyek –Budai borvidék gazdaságát is szimbolizáló György.Villát 1827-ben kezdték el építeni. Ezután többször cserélt gazdát, végül egy Dőry György nevű borkereskedő 1867 karácsonyára építette át a mai formájára, ajándékul barátnőjének. A századvég híres személyiségei közül többen vendégek voltak ebben az épületben. Az 1900-as évek közepén a Villa a Dísznövény Termesztési Kutató Intézet került, végül 1982-ben vásárolta meg a cég jogelődje. 1986-ban került sor az épület és a park teljes felújítására.

A főborász

A Pincészet főborásza, Romsics László nemzetközi borakadémikus 2003-ban felvételt nyert a szakmában jelenleg legmagasabb képzést biztosító Master of Wine iskolában, melynek jelenleg is a hallgatója. Az általa készített György-Villa Collection bor –és Francois pezsgőcsalád méltán a gasztronómia egyik legkedveltebb termékei.

 

További információkért látogass el a weboldalukra: www.torley.hu

Vagy keresd fel a facebook oldalukat!

 

forrás: torley.hu

 

A következő posztok érdekelhetnek

Káli pince

Németh pince

Bortkostolunk Toplista | TOP 5 BOR
hamarosan...

Harsányi

Ciróka Furmint 2016

hamarosan...

Mészáros

Cabernet Sauvignon 2016

hamarosan...

Kamocsay Prémium

Pinot Gris 2017

hamarosan...

Böjt Gergő

14' Cuvée 2014

hamarosan...

Bardon

Meszes Furmint 2016

Tovább a kategóriás toplistákhoz

Hirdetési felület kiadó

Releváns követők, épülő közösség. 280px*300px illetve 280px*600px hirdetési felület kiadó!

További információért kattintson ide!