26.9 C
Budapest
kedd, május 28
spot_img

Ikon borászat

A Dél-Balaton kiváló fekvésű dombjai között, Balatonlelle határában meghúzódó Rádpuszta évszázadokon keresztül a Tihanyi Apátság nagy becsben tartott szőlőbirtoka volt. Itt épült fel néhány borszertő ember munkájának gyümölcseként az Ikon borászat.

 

Az IKON borok stílusához a pincészet egyik megalkotója Konyári János, a balatonlellei borász, szakértelme biztosít alapot. A Borászat építészetileg és funkcionálisan is különleges értéket képvisel, kifogástalan állapota, illetve a borok sikeressége pedig magáért beszél. A dűlők itt nemcsak szépek, de kivételesen egészséges szőlő is terem rajtuk.

Az ültetvény

A borászat pillanatnyilag 39 hektáron,új telepítésű szőlőből gazdálkodik a következő fajtákból: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syrah, Pinot Noir. A fehérborokat a termelőkkel együttműködésben készítik.

A palackokba alap-, illetve csúcskategóriás borokat is töltenek, áraikat tekintve ezek 1000-től 6000 forintig terjedő skálán mozognak. A borok 80%-a vörös, de rozé és fehér kiválóságok is vannak. Évente mintegy 350 ezer palack bort forgalmaznak.

„ Igyekszünk egyensúlyban tartani, amit a természet adott. Stabil mennyiség és minőség elérhető áron, mesterséges beavatkozás nélkül.”

Konyári János
- Hirdetés -

További információkért látogass el a weboldalukra: www.ikonboraszat.hu

Vagy keresd fel a facebook oldalukat!

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek