Káli Balázs borait a Bortársaság által ismerheti a borkedvelő közönség. A tősgyökeres szentbékkállai borász családja 1830 óta él ugyanabban a házban, ahol még a címer is két nagy fürt szőlő, amit egy-egy vincellér cipel. Életvitelszerűen borászkodik, a család öregtőkés területein. 2009-ben indult vállalkozása a reduktív technológiával készülő, könnyed, szerethető, de nagyon komplex ízvilágú borok készítését tűzte céljául. Az idén új címkével kínálják boraikat, melyeket elsősorban a Bortársaságnál érdemes keresni.
Talaj
Jellemzően fekete és barna erdőtalaj bazalt alapkőzeten, helyenként agyagos talaj meszes foltokkal.
„Ahogy mondtam, nincs technológia, csak tartályokat használok a pincében. Apa traktorozik, a párom besegít a pincében, a szőlész, a borász és a pincemunkás is én vagyok. Életvitelszerűen borászkodom, ezt a mesterséget tanultam itthon és az iskolában is.”
Káli Balázs
Dűlők
- Sátorma-hegy / Farkas tető: mészkő kőzet, agyagos, löszös talaj (Chardonnay)
- Fekete-hegy / Öreghegyi dűlő: bazalt kőzet, feketeerdő talajjal (Olaszrizling)
- Fekete-hegy / Öreghegy alja: bazalt kőzet, feketeerdő talajjal (Tramini)
- Köveshegyi homokdűlő: homokos, löszös talaj bazalt csíkokkal (Olaszrizling)
Szőlő fajták
- Olaszrizling
- Chardonnay
- Tramini
További információkért látogass el a weboldalukra: www.kalipince.hu
Vagy keresd fel a facebook oldalukat!