4.8 C
Budapest
csütörtök, április 25
spot_img

Kancellár birtok

A Nagy-Somlói Borvidék egyik legfiatalabb pincészete. Horváth Ferenc, a Somló és Környéke Borút Egyesület és Borlovagrend Kancellárja, családtagjaival együtt, 2014-ben indította új útjára az akkor 11 hektáros, ma már 20 hektáron szőlőt művelő és karakteres somlói borokat érlelő borbirtokot.

 

A birtok célja, a Somló hagyományaira építő, azt a modern technológiával ötvöző, de a természetességet megőrző szőlészet és borászat kialakítása, továbbfejlesztése.

Szőlőterület

Szőlőterületeik a hegy derekát délnyugattól észak keletig ölelik át neves dűlőkben (Szent Ilona, Ragalja, Séd, Szent Márton), kitűnő fekvésekben. „Öreg” tőkéikről Juhfark, Hárslevelű, Furmint és Olaszrizling fürtöket szüretelnek. Új telepítésű Irsai Olivér, Cserszegi Fűszeres, Kékfrankos, Cabernet Franc szőlőik két év múlva hoznak először termést.

- Hirdetés -

A Birtok

A pincében 1.100 hl erjesztő-tárolótér áll rendelkezésre, hűthető és fűthető kóracél tartályokkal. Jelenleg reduktív borkészítési technológiát alkalmaznak. Boraikat helyben, saját palackozó soron töltik, zárják, címkézik. 2018-ban nagyszabású fejlesztésekbe kezdett a pincészet. Tárolókapacitásukat megnövelték, fahordós erjesztő és érlelő pincével bővítették. Új szőlőfeldolgozó részt, palackos érlelő és készáru raktárt építettek.

 

További információkért látogass el a weboldalukra: www.kancellarbirtok.hu

Vagy keresd fel a facebook oldalukat!

 

Forrás: kancellarbirtok.hu

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek