A Lajvér borok új fejezetet nyitnak a Szekszárdi borvidéken. A festői Lajvér patak völgyének domboldalába simuló pincészet modern vonalai egy fantasztikus, vadonatúj technológiájú és még annál is modernebb szemléletű borászatot rejtenek.
A pincészet
Technológiai egyediség A Lajvér technológiájának különlegességét egy izgalmas kettősség adja. A kímélő, alapvetőn kis, kézműves borászatokra jellemző kézimunkán alapuló technológiát sikerült „nagyüzemi” méretűre emelni, így biztosítva mindkét méret előnyeit a fogyasztónak: kímélő technológia, igényes kézi munka, nagyobb odafigyelés a kézművesség jegyében, míg a megbízható, állandó minőség és elfogadható árak a nagyobb üzemméretnek köszönhetően.
A birtok szőlő fajtái
- Cserszegi Fűszeres
- Sauvignon Blanc
- Chardonnay
- Olaszrizling
- Rajnai Rizling
- Kékfrankos
- Kadarka
- Pinot Noir
- Cabernet Sauvignon
- Cabernet Franc
- Merlot
- Syrah
Természeti és kulturális látnivalók a környéken
Szálka, Tolna megyében, a szekszárdi dombvidék déli részén fekszik Szekszárdtól és Bonyhádtól egyformán 12 km-re. Keletre a Sárköz termékeny síksága, nyugatra a Völgység, északra pedig a Hegyhát húzódik. Határa változatos, dombokkal, völgyekkel szabdalt, erdőkkel sűrűn borított területének legnagyobb részén gyenge minőségű barna erdőtalajok vannak. Szálka mellett a szekszárdi dombvidék leghosszabb északkelet-délnyugati irányú völgyének elzárásával szabálytalan alakú víztározó jött létre. Ez a mesterséges tó ma a falu legnagyobb vonzereje. A falu két völgyben fekvő, hosszan elnyúló V alakot formáz. Az erdő és a tó kitűnő mikroklímát biztosítanak a falunak. Erdeiben sokféle vad található. Különösen szarvas állománya híres, területén lőtték 1891-ben azt a szarvasbikát, mely 14,5 kg-os agancsával hosszú ideig világrekord volt.
További információkért látogass el a weboldalukra: www.lajverwine.hu
Vagy keresd fel a facebook oldalukat!
Ehhez kapcsolódó tartalom:
- Bemutatkozik a Szekszárdi borvidék
- Lajvér Merlot 2015 bor jellemző
- A Merlot szőlő tulajdonságai
- Vajon miért koccintunk?
- Hogyan kóstoljunk bort?
Forrás: lajverwine.hu