20.9 C
Budapest
vasárnap, június 23
spot_img

Lajvér borbirtok

A Lajvér borok új fejezetet nyitnak a Szekszárdi borvidéken. A festői Lajvér patak völgyének domboldalába simuló pincészet modern vonalai egy fantasztikus, vadonatúj technológiájú és még annál is modernebb szemléletű borászatot rejtenek.

 

A pincészet egyenes vonalai, szögletes formái látványosan kiemelik a tájból, míg az egymásba kapaszkodó lépcsőzetes kontúrok izgalmas párbeszédet folytatnak a domboldal teraszaival. Mindez tudatos és célratörő mérnöki munka és tulajdonosi szándék nyomán formálódott ilyenre, hisz a cél a kezdetektől az volt, hogy a természet adta lehetőségeket a legmodernebb formában fogalmazzák meg és adják tovább azoknak, akik nyitottak erre az új nyelvre.

A pincészet

Technológiai egyediség A Lajvér technológiájának különlegességét egy izgalmas kettősség adja. A kímélő, alapvetőn kis, kézműves borászatokra jellemző kézimunkán alapuló technológiát sikerült „nagyüzemi” méretűre emelni, így biztosítva mindkét méret előnyeit a fogyasztónak: kímélő technológia, igényes kézi munka, nagyobb odafigyelés a kézművesség jegyében, míg a megbízható, állandó minőség és elfogadható árak a nagyobb üzemméretnek köszönhetően.

A birtok szőlő fajtái

Természeti és kulturális látnivalók a környéken

Szálka, Tolna megyében, a szekszárdi dombvidék déli részén fekszik Szekszárdtól és Bonyhádtól egyformán 12 km-re. Keletre a Sárköz termékeny síksága, nyugatra a Völgység, északra pedig a Hegyhát húzódik. Határa változatos, dombokkal, völgyekkel szabdalt, erdőkkel sűrűn borított területének legnagyobb részén gyenge minőségű barna erdőtalajok vannak. Szálka mellett a szekszárdi dombvidék leghosszabb északkelet-délnyugati irányú völgyének elzárásával szabálytalan alakú víztározó jött létre. Ez a mesterséges tó ma a falu legnagyobb vonzereje. A falu két völgyben fekvő, hosszan elnyúló V alakot formáz. Az erdő és a tó kitűnő mikroklímát biztosítanak a falunak. Erdeiben sokféle vad található. Különösen szarvas állománya híres, területén lőtték 1891-ben azt a szarvasbikát, mely 14,5 kg-os agancsával hosszú ideig világrekord volt.

 

- Hirdetés -

További információkért látogass el a weboldalukra: www.lajverwine.hu

Vagy keresd fel a facebook oldalukat!

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

 

Forrás: lajverwine.hu

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek