4.8 C
Budapest
csütörtök, április 25
spot_img

Légli borászat

Légli Ottó már több mint húsz éve foglalkozik bortermeléssel. Friss, zamatos fehérborai és a testes vörösek évről évre népszerűbbek.

 

A Légli Szőlőbirtokot 1989-ben Légli Ottó alapította 0,5 ha alapterületű szülői örökségre alapozva. A családi birtok mára már 33 ha szőlőültetvénnyel rendelkezik. A Légli dűlők jellemzően 160-250 méter tengerszint feletti magasságban Balatonboglár, Szőlősgyörök, Gyugy hegyközségekben találhatóak. A változatos felszínű, védett meleg domboldalakon, magas mész és agyagtartalmú lösztalajon, érett, zamatos, harmonikus borok teremnek.

Céljuk, hogy boraik a természetes értékek, mint gyümölcszamatok, savak, üdeség és a tudatos, felelős emberi munka, mind teljesebb harmóniájának kifejezői legyenek.

Légli borok

Borai könnyedek, gyümölcsösek, frissek. Az ezredfordulón új telepítésekbe kezdett, fajtákat és dűlőket boronált össze. Többek között a Landord-dűlőt a chardonnay-val, a szőlősgyöröki Banyászó-dűlőt az olasz rizlinggel, a szőlőskislaki János-hegyet a sauvignon blanc-nal és a gyugyi Gesztenyés-dűlőt a rajnai rizlinggel.

- Hirdetés -

A fehérborok meghatározók a 33 hektáros birtokon: olaszrizling, rajnai rizling, sauvignon blanc, chardonnay, furmint, királyleányka, irsai olivér, bár kevés vörös bort is kiegészíti a választékot. Az alapborok általában acéltartályban készülnek, a dűlős borok 3-7 hónapot érnek 500 literes fahordókban.

 

További információkért látogass el a weboldalukra: www.leglibirtok.hu

 

forrás: leglibirtok.hu

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek