35.1 C
Budapest
szombat, július 13
spot_img

Lelovits pincészet

Lelovits Tamás becsületre méltó odaadással, következetességgel és munkával építette fel borászatát a Villányi borvidéken. Mondhatnánk, némi szerencse és tehetség is jól jött, de aki ismeri a Lelovits-borokat, az tudja: sokkal többről van itt szó.

 

Nem véletlen tehát, hogy Lelovits Tamás neve az utóbbi években egyre gyakrabban forog borbarátok körében, egyre több versenyen, teszten szerepel kiválóan. A pincészet hagyományos részét a villánykövesdi pincesoron találjuk. A 150 éves pince stílusosan van felújítva és a tipikus villánykövesdi pincekialakítás fogadja a látogatót, ha lesétál a hordók közé.

Lelovits pince

Bár Lelovits Tamás szülei mindig is foglalkoztak szőlővel, de ez soha nem jelentett többet annál, mint hogy a háznál eladták a jó minőségű folyóbort. Aztán 2000-ben döntött úgy Tamás, hogy ezzel van értelme foglalkozni és belevágott a pincészet kialakításába. „Az elhatározást tettek követték: sok-sok tanulás, munka és alázat, a bor iránt. Úgy érzem, egy életre megszállott lettem” – meséli Tamás. A Corvinus Egyetemen szerzett diplomát, mely szakértelem látszik az ültetvényeken és a borokon egyaránt.

- Hirdetés -

A pincészet

A pincészet területei a Remete-, a Jammertal- és Ördögárok-dűlőkben találhatóak. Nagyharsányban a Várerdőben van egy kisebb terület, Kisharsányban a Boczor-dűlőben található még ültetvény.

 

További információkért látogass el a weboldalukra: lelovits.hu

Vagy keresd fel a facebook oldalukat!

 

Forrás: pannonborbolt.hu

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek