4.8 C
Budapest
csütörtök, április 25
spot_img

Németh János pincészet

Szekszárdon, az Iván-völgyi domboldalon áll, az anno Németh dédszülők által épített nádtetős, vertfalú présház utódja a kóstoló épület, és alatta a mára már többszörösére bővített U alakú pince.

 

  „Büszkék vagyunk, hogy családi borászatunk több generációra visszatekintő tradícióval bír, mégis a fiatal, dinamikusan fejlődő szekszárdi pincék közé tartozunk.”

Németh János

A pince

21 évesen vette át Németh Janó a családi birtokot. Három állandó kolléga van és mellettük a széles napszámos, alvállalkozói kör. Janó a fő szőlész-borász, illetve másfél éves csatlakozott egy gyakornokból felnőtt szőlész-borász kolléga. Reduktív tételekben hisznek, szeretik a fajta jellegét megmutatni, minimális hordó használattal. Évjárattól függően kb. 50.000 palack bort készítenek, legelőnyösebben kidomborítva a terroir és a régió előnyeit, lehetőségeit.

Szőlő területek

10 hektáron gazdálkodnak, a borászat központja Iván-völgyben van. Az itteni területeiken kívül van ültetvényük Baranya-völgyben, Gyűszű-völgyben, Porkoláb-völgyben, Görögszóban, bérelt földük a Gurovica-tetőn és Szentán.

- Hirdetés -

A birtok borai

Pannon régió TOP25 versenyén díjazott lett 170 tételből a 2019-es Zweigelt boruk. Kiemelten büszkék, hogy 2018-ban és 2019-ben a Kadarka az Országház bora lett. Sillerük az országos versenyen 2019-ben ezüstérmet kapott. Birtokboruk a Porkoláb cuvée, ikonikus, legpopulárisabb tételük a Kadarka mellett a Deviant Syrah. Csúcsboruk a Serius cuvée, ami a nagy évjáratok tétele. A Bikavér is minden évben szekszárdi palackba került a Kadarka mellett, a Sygno nevet kapta.

 

 

További információkért látogass el a weboldalukra: www.njp.hu

Vagy keresd fel a facebook oldalukat!

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek