24.2 C
Budapest
vasárnap, május 26
spot_img

Sol Montis borászat

Kovács és Lánya pincészet a közelmúltban vette fel a SolMontis Pincészet nevet. A család jelenleg 110 hektár területtel rendelkezik, a telepítések 2015 nyarától folyamatosan fordulnak termőre, így évről évre gazdagabb fajtaválasztékot és egyre jobb minőségi borokat készítenek.

 

A birtoknak a Mátrai borvidék szívében elhelyezkedő Gyöngyöstarján ad otthont. A szelíd dombok lábánál elterülő több mint 100 hektáros szőlőbirtokon gazdálkodnakk, ősi borászati tradíciókat tisztelő szakmai múlttal és fiatalos, friss lendülettel.

A pince

A birtok nagyszerű fekvésű dűlői mindenekelőtt az Irsai Olivér, Olaszrizling, Tramini, Szürkebarát, Zenit és Viognier termesztésének kedveznek. De különös figyelmet fordítanak a vörös fajtákra is: sokszínű borpalettájukon megtalálható a kiváló minőségű Syrah, Cabernet franc és Tempranillo is.

A birtok borai

Nagy hangsúlyt fektetnek a tudatos építkezésre, hitük szerint ehhez elengedhetetlen volt az új brand és arculat. Az új név a lokációra utal: a Sol Montis jelentése Naphegy, azaz ahol a nap és a hegy összeér.

- Hirdetés -
  • Birtok borok: Borkülönlegességek, amelyekre igazán büszkék: a birtok csúcsborai és dűlőszelektált tételek, csak a legjobb évjáratokból.
  • Prémium család: Hisznek a különleges bánásmódot igénylő vagy méltatlanul feledésbe merült fajtákban, amelyek tiszteletére külön borcsaládot alkottakk, egyedi címkékkel és különleges fantázianevekkel.
  • Klasszik család: A pincészet minőségi alap- és fajtaborai, amelyek lehetőség szerint minden évjáratban elkészülnek. A Classic borcsaládot friss, üde és illatos reduktív borok alkotják.  

 

További információkért látogass el a weboldalukra: www.solmontis.hu

Vagy keresd fel a facebook oldalukat!

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek