12.8 C
Budapest
kedd, április 23
spot_img

Szivek pince

Fiatal dinamizmus, hagyományos értékek. Kis családi borászat. Több generáció óta foglalkoznak szőlőműveléssel, borászattal. Édesapjuk tudása, tapasztalata él bennük.

 

Kesztölc a Neszmélyi Borvidék legkeletibb bástyája, egyben egyik legizgalmasabb termőterülete. A falu fölött magasodó Kétágú-hegy már a Pilis része (míg a borvidék ültetvényeinek nagy része a Gerecse lejtőin található), meszesebb, kötöttebb talaja, karöltve a hegy amfiteátrumszerű formájával és déli kitettségével ideális termőhely nemcsak a fehér, hanem a kék szőlő fajtáknak is.

Itt járja nap, mint nap a szőlőt Szivek Peti, aki édesapja példáját követve, testvére segítségével építgeti a Szivek Pincét. Kóstolható náluk zöld veltelini, amely ritka ugyan a borvidéken, de a Szivekékét kóstolva nem igazán értjük, miért. Egy szónak is száz a vége: Kesztölc lenyűgöző település, melyet látni, kóstolni kell! Merthogy már régóta nem a tapétáról híres…

- Hirdetés -

A pince

1867-ből származó nyomógerendás présük ma is működik, ez pince igazi különlegessége. Belépve látod, a pince él: a pince jóleső hűvöse, az izzadó mészkő és a selymes penész mind itt vannak.

Szivek pince

Szőlőfajták

 

További információkért látogass el a weboldalukra: www.szivekpince.hu

Vagy keresd fel a facebook oldalukat!

 

Forrás: szivekpince.hu

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek