28.4 C
Budapest
hétfő, május 27
spot_img

Taschner borház

A Taschner családról Sopronban és környékén sokan tudják, hogy több generációra visszavezethető poncichter ősökkel büszkélkedhet, ahol apáról fiúra szálló örökségként maradt fenn a szőlőtermesztés és a borkészítés tudománya.

 

Sopron, a szőlőtőkék végeláthatatlan sora, a közeli Fertő tó semmi mással össze nem hasonlítható mikroklímája, mind-mind olyan ihletést adott a kelta időktől kezdve a Soproni borvidéken és a környékén élőknek, hogy a szőlőművelés évezredes hagyománya napjainkig nyúló és ma is virágzó hagyományként szállott apáról fiúra.

A szülői hagyományokat, az ősi poncichterek alázatos és áldásos munkájának szellemiségét követő fiatalember, Taschner Kurt elindult azon a rögös, de csodálatos úton, melynek gyümölcse a vidék egyik meghatározó borászatának létrejötte és folyamatos gyarapodása. A nagyszülők borkimérésétől a Schneeberger csodálatos panorámával tekintő borházig hosszú út vezetett.

- Hirdetés -

Kezdetben az édesapa mellett csak palackozással foglalkozó ifjúként, majd a szőlész-borász szakma fortélyait elsajátítva folyamatosan bővítette ismereteit, mígnem mára egy 20 hektáros szőlőbirtok gazdájaként éli mindennapjait: édesapjával közösen dolgozik a szőlőben, irányítja a vele együtt dolgozó szakembereket és aktívan részt vállal a közösségi bormarketing és a borturizmus szervezésében.

A Pihenőkereszt nevén ismert, a város fölé magasodó domboldalon helyezkedik el a Taschner Borház, mely magában foglalja a pincét, a palackozót és a vinotékát, ahol borkóstolók keretében minden érdeklődő számára adott a lehetőség a pincészet saját borainak és pezsgőinek kóstolására. A Taschner Bor-és Pezsgőház Kft. ma 20 hektáron gazdálkodik.

Termesztett szőlőfajták

A pincészet eredményei

  • XIX. Országos Cserszegi fűszeres és III. Országos Irsai Olivér borverseny – Irsai Olivér 2013 – különdíj, „a verseny legjobb bora”
  • XV. Országos Rosé Borverseny – Kékfrankos rosé 2013 – aranyérem
  • Nemzeti Borkiválóságok Könyve – Zenit 2013 – négycsillagos bor
  • VinCe magazin: Chardonnay pezsgő 2008 , brut nature, non dosage, degorzsálatlan, „a legjobb magyar pezsgő”
  • Bor és Piac magazin – Média Bora Borverseny Zweigelt Gauer 2009 – aranyérem

A hagyományok, a szellemiség és a tudás tisztelete azok az erők, melyek mentén él és gyarapodik a Borház.

 

További információkért látogass el a weboldalukra: www.taschnervin.hu

Vagy keresd fel a facebook oldalukat!

 

 

forrás: taschnervin.hu

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek