21.1 C
Budapest
péntek, június 21
spot_img

Vylyan pincészet

A Vylyan pincészet 1994-ben palackozta első borait, mintegy 125 hektáron gazdálkodnak. Boraik minden árkategóriában különlegesek és nagyon jó minőségűek.

 

A Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet a Villányi borvidék közepén, a kisharsányi Fekete-hegyen található. Céljuk, hogy boraikban bárki megízlelhesse Villányt és megérezze e táj iránt érzett szeretetüket. A birtok központját a kisharsányi Fekete-hegyen, szőlőterületeik szívében alakították ki, ezzel is kifejezve kötődésüket ültetvényeikhez. Itt a borkóstolási lehetőség mellett pincetúrával, dűlőjáró programokkal, mediterrán hangulatú terasszal, kulturális és gasztro eseményekkel várják a borkedvelőket.

A pincészet

A birtokot 1992-ben alapította Debreczeni Pál. Ekkor kezdték telepíteni első szőlőültetvényeiket is, jelenleg 100 hektáron gazdálkodnak. Kezdetektől fogva a villányi termőhely jegyeit hordozó, a lehető legszebb borok készítését tűzték ki célul. A régi idők tudását az új idők kihívásainak megfelelően fogalmazták újjá, így természetes, környezetbarát megoldásokat alkalmaznak a szőlőben. Szőlőültetvényeiken a hazai és a világfajták azonos súllyal szerepelnek. Borkészítéskor a szőlő és az évjárat sajátosságait tartják szem előtt, nincs állandó „receptúra”.

Vylyan borok

A pincészet három szintű portfólióval dolgozik. Könnyed, gyümölcsös Classicus boraik rövidebb érleléssel készülnek, az elsődleges szőlőaromák a meghatározóak bennük. Prémium boraikhoz dűlőik legszebb termését használják fel, ők munkájuk esszenciái. Válogatás sorozatuk darabjai a pincészet nagy boraik, legjobb dűlőik válogatott terméséből készülnek kis tételben, kizárólag a legjobb évjáratokban.

- Hirdetés -

A 2021-es évben életre hívtak egy negyedik borcsaládot is, a Vylyan Variációt. Ez a család jelenleg sok figyelmet kap tőlük, hiszen ezekben a borokban válik kézzelfoghatóvá, vagy ha úgy tetszik kóstolhatóvá az az innováció, alkotó energia és szellemi műhelymunka, ami a pincészet fiatal csapatát jellemzi. A Variáció borcsalád életre hívásánál a kísérletezésre helyezték a hangsúlyt. Olyan borokat álmodnak meg, amelyek valahogyan mások a megszokotthoz képest, például amfórákban érlelik őket, mégis kiérezhető belőlük a védjegy, amelytől boraik összetéveszthetetlenül Vylyanok: az elegancia és a frissítő korty.

 

További információkért látogass el a weboldalukra: www.vylyan.hu

Vagy keresd fel a facebook oldalukat!

 

Forrás: www.villanyiborvidek.hu/

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek