2011-es megalakulása óta a Winelife pincészet folyamatos mozgásban van. Pincészetükben a szőlőművelés és a borkészítés minden fázisát maguk végzik a lehető legmagasabb színvonalon.
Kitűnő arányú és hallatlan tiszta gyümölcsös borokat kínálnak – sokaknak. Például a fesztiválozó fiataloknak, aki jó esetben ilyen könnyed, gyümölcsös és kifogástalan borokon keresztül kezdenek ismerkedni a borok világával. Kékfrankos, Zweigelt, zöldveltelini egyaránt könnyen kedvenceink lehetnek, nem ok nélkül. Könnyedebb boraik acéltartályban, de klasszikus vörösboraik hordós érleléssel készülnek.
A borászat
Birtok mérete: 10 ha (még nem termő: 4 ha)
Cél a Soproni borvidéken található tradicionális szőlőfajtákból előállított fehér- és vörösborok esetében a terroir, azaz a felismerhető, egyedi jelleg, illat- és ízvilág megjelenítése. Ez az adott talaj, mikroklíma és fekvés megismételhetetlen találkozásának eredményeként kerekedik ki. Az említett komponensek megjelenését szőlőterületeik biztosítják, melyek jelentős része a Fertő-tó, illetve annak környékén található.
Wine Life borok
Különös figyelmet fordítanak a kiváló alapanyag termesztésére, amit a szőlőtőkék megfelelő alacsony terhelésével, és a gondos gazda alapos, ápoló munkájával érnek el. A must kíméletes feldolgozást követően kerül a pincébe, ahol borok erjesztése kontrollált körülmények között történik.
Fehérboraik esetében előszeretettel alkalmazzák a jelen kor reduktív borászati módszereit, és kísérleteket tesznek a hagyományos kisfahordós borérlelési eljárásokkal is. Klasszikus vörösboraik esetében szintén acéltartályos erjesztést és érlelést alkalmaznak, a gyümölcsök ízének megőrzése érdekében. Válogatás vörösboraik kizárólag tradícionális módon, kézi csömöszöléssel készülnek, melyeket különböző ideig érlelnek 225, illetve 500 literes magyar, illetve francia tölgyfahordóban.
További információkért látogass el a weboldalukra: www.winelife.hu
Vagy keresd fel a facebook oldalukat!