Ottonel Muskotály szőlő

Ottonel Muskotály szőlő


Az Ottonel Muskotály savait illetően inkább lágynak mondható és száraz iskolázásban mutatja legszebben értékeit. Mint az egyik legnépszerűbb kiegészítő fajta, szinten minden termelőnél találkozhatunk vele.

 

Az Ottonel Muskotály egy francia eredetű fajta, amely a világ számos országában megtalálható, neve mindenhol hasonlóan cseng. Intenzív zamatának köszönhetően csemegeszőlőnek is kedvelt. Illatában parfümösség, a friss szőlő, rózsa és koriander jelenik meg leggyakrabban.

Szőlő tulajdonságai

Korai érésű, közepesen termő, fehér borszőlőfajta. Fürtje kicsi (100g átlagtömegű), hengeres vagy kissé vállas, tömött. Bogyója közép-nagy, fehér, gömbölyű, alig hamvas, középvastag héjú. Húsa puha, leves, muskotályos ízű. Az Ottonellel nagyon gondosan kell bánni. Már a metszésnél figyelni kell arra, hogy ne legyen túlságosan megterhelve a tőke, mert akkor az illat és zamatanyagok nagyon legyengülhetnek.

Előfordulási helye

Tokaj, Somló és Eger kivételével Magyarország összes borvidékén megtalálható. 1550 ha nagyságú területen termesztik. Különleges igényei a termőhelyet illetően nincsenek, de bora élvezetesebb azokon a hűvösebb területeken, ahol nagyobb savtartalmat képes összegyűjteni. Vulkáni területeken mélyebb ízeket ad, mint másutt.

A szüret időpontjára, mint minden illatos fajta – különösen érzékeny. Ha még a biológiai érés teljes beállta előtt szüretelik, akkor savtartalma kellő hátteret tud nyújtani édeskés, parfümös és igen jellegzetes illat világának. Ha késik a szüret,a bor illatjegyei negatív irányba fordulhatnak.

Az Ottonel Muskotály bora

Az Ottonel bora kiváló savakkal bír, félédes és száraz változatban is megtalálható. Savait illetően inkább lágynak mondható és száraz iskolázásban mutatja legszebben értékeit.

 

 

forrás: Borterasz.hu

 

A következő posztok érdekelhetnek

Bortkostolunk Toplista | TOP 5 BOR
hamarosan...

Harsányi

Ciróka Furmint 2016

hamarosan...

Mészáros

Cabernet Sauvignon 2016

hamarosan...

Kamocsay Prémium

Pinot Gris 2017

hamarosan...

Böjt Gergő

14' Cuvée 2014

hamarosan...

Bardon

Meszes Furmint 2016

Tovább a kategóriás toplistákhoz

Hirdetési felület kiadó

Releváns követők, épülő közösség. 280px*300px illetve 280px*600px hirdetési felület kiadó!

További információért kattintson ide!