2.7 C
Budapest
vasárnap, november 24
spot_img

Értékelés: Kemenczés Kékfrankos 2016

A 2016-os Kemenczés Kékfrankos a Ceglédi Kemenczés Borház egyik különleges vörösbora. Elegáns, markáns kékfrankos bor, melyet egy konyakmeggy és egy sherry-s ízvilág kísér.

 

A 2016-os Kemenczés Kékfrankos színe közepes intenzitású rubin, illata fajtajelleges, gazdagon meggy, meggymag jellemzi. Tiszta, gyümölcsös. A kortyban is intenzív, friss gyümölcsösség dominál; érett meggy, némi meggymagos fanyarság a korty végén, jó hordófűszerek: vanília és szegfűszeg. A tannin enyhén porózus, keserű csokoládés, a bor inkább vékony, rövid. Könnyed, jól iható, szomjoltó bor, ételekkel is jól párosítható, már-már karakteres.

A bor az értékelések alapján 7,8 pontot ért el.

Az értékelések alapján a bor:

- Hirdetés -
  • Színe 8,4

  • Illata 8,1

  • Íze 7,4

  • Utóíze 7,2

pontot ért el átlagosan, 35 kóstoló értékelései alapján.

 

Szöveges értékelések:

„Kissé zöldes-sárga színnel rendelkezik, illata a zöld citromhoz hasonlítható. Ízében megjelennek fűszeres, zöld almás jegyek. Közepesen savas könnyed fehérbor.”

„Halvány arany szín, tiszta-citrusos illat, zöld almás ízjegyek”

„Halvány sárga színű, savanykás illatú könnyed fehérbor.”

 

Fogyasztási tippek:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 16-18 C.

Ajánlott keményebb sajtokhoz, kacsához, illetve vadkacsához, vörösben pácolt meggyraguval.

 

A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Kemenczés Kékfrankos 2016

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek