29 C
Budapest
szombat, július 13
spot_img

Szentpéteri pince

Kiskőrös és Soltvadkert legszebb fekvésű területein neveli a bornak szánt szőlőt a Szentpéteri család. A Kunsági borvidékre jellemző gyümölcsös, üde borokat készítenek, egyaránt palackoznak hungarikumokból és világfajtákból is. A Generosához, a Néróhoz és a Pozsonyi fehérhez éppolyan magabiztossággal nyúlnak, mint a Chardonnay-hoz vagy a Traminihez.

 

A családi pincészet három generáció tapasztalatát öleli fel. 65 hektár szőlőterülettel rendelkeznek, Kiskőrös és környezetében terülnek el, homokon és löszös alapkőzetű meszes talajokon.

Ennek köszönhetően készítik fiatalos lendülettel bíró, könnyed, üde és kimondottan gyümölcsös, magas minőségű boraikat.

Hagyományos és modern technológiák segítségével alakítják fehér-, rosé-, vörös és késői szüretelésű boraik jellegét, melyeket a térségre jellemző hungarikum- valamint világfajták határoznak meg.

- Hirdetés -

Céljuk a fajtajelleges, prémium kategóriás borok készítése rendkívül jó ár-érték aránnyal párosítva, valamint izgalmas, különleges borok készítése a fogyasztók számára. Emellett gazdagítani kívánják a Kunsági borvidék hírnevét és maradandó élményt nyújtani vendégeik számára.

A pince akár 80 fős befogadóképességének köszönhetően, tartanak pincelátogatást, borkóstolót és igény szerinti rendezvényeket.

 

További információkért látogass el az oldalukra: Szentpéteri pince

Vagy keresd fel a facebook oldalukat!

 

Forrás: www.szentpeteriborpince.hu

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek