20.9 C
Budapest
vasárnap, június 23
spot_img

Laposa Olaszrizling 2017

A 2017-es Laposa Olaszrizling a Badacsonyi Laposa pincészet egyik kiemelkedő fehérbora. Kóstolva a bort, kiérezhető az olaszrizlingek tiszta, fajtajelleges gyümölcsös illata, íze.

 

Se nem olasz, se nem rizling. Pontos eredetét homály fedi – annyi tudható róla biztosan, hogy Nyugat-Európából érkezett a Kárpát-medencébe. A Rajnai Rizlingnek csak névrokona, genetikai kapcsolat nincs köztük. Az Olaszrizling igazi helyét Közép-Európában találta meg, Magyarországon több borvidéken is termesztik. hazánkban a legtöbb ember számára a fehérbor az Olaszrizlinget jelenti. A fajta könnyed fehérborok és hosszan érlelhető, nagytestű tételek készítésére egyaránt alkalmas. Nem mellesleg, nyáron fröccsként is kitűnő!

 

- Hirdetés -

Ha a magyar ember fehérborra gondol, akkor az Olaszrizling jut eszébe. Nos, ez az a bor: szalmasárga szín, behízelgő illat, sárgadinnye- és sárgabarack-aromák. Az ízében megjelenő gyümölcsök hosszan érezhetőek. Lecsengésében kissé ásványos. Jellegzetes olaszrizling, tipikus Badacsony, tagadhatatlanul Laposa.

 

Ismertetői:

  • Száraz fehérbor
  • badacsonyi borvidék
  • Laposa pincészet

 

Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz fehérbor.

A Laposa Olaszrizling fogyasztása:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 13-14 C.

Ajánlott tárkonyos nyúlgerinchez, vajban forgatott zöld spárgával.

 

A bor beszerezhető a Tesco, Spar és a Bortársaság üzleteiben.

 

A bort az alábbi linken lehet értékelni:

Laposa Olaszrizling 2017 értékelése

 

Kóstold meg Te is!

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek