4.8 C
Budapest
csütörtök, április 25
spot_img

Értékelés: Kerekes Hárslevelű 2016

A 2016-os Kerekes Hárslevelű a Gyöngyöstarjáni Kerekes pince kiemelkedő, érett fehérbora. A Barnatanya dűlő andezittufás altalajú dűlő termése, október végi szüret, a termés töppedt, aszús és épp gyümölcs keveréke volt.

 

A 2016-os Kerekes Hárslevelű szalmasárga színű bor, a pohárba szagolva magabiztosan fellépő fehér húsú gyümölcsösséget, főként barackot érzünk. Kóstoláskor az első benyomást a jelentős test és alkoholtartalom mellett is szerephez jutó savak jelentik, amelyek azonban a korty második felében visszahúzódnak, és átadják a helyüket a beltartalom által létrehozott teltségnek, krémességnek. A kortyot az alkohol, a fűszerek karaktere és az érett aromatika jóvoltából édes hangulat hatja át. Fajsúlyos, erőteljes kompozíció a masszív fehérborok kedvelőinek.

A bor az értékelések alapján 9,0 pontot ért el.

Az értékelések alapján a bor:

- Hirdetés -
  • Színe 9,2

  • Illata 9,2

  • Íze 8,8

  • Utóíze 8,5

pontot ért el átlagosan, 36 kóstoló értékelései alapján.

Szöveges értékelések:

Mély arany színnel indít, erőteljes feltapadással a pohár szélén. Illatában mézes, hárs virágos, érett csonthéjas jegyek. Ízében remek egyensúly, a korty végén egy kis maradék cukor, igazi nagy testű fehérbor.

„Pazar aranysárga szín, lassú olajos eséssel. Nem a tipikus könnyű bor a meleg nyári estére. Mézes kajszis íze kiválóan passzol a halhoz és könnyű salátához. De nyugodtan megkockáztat mindenki egy könnyű fagyit is hozzá. Nagyszerűen kiegészítené ez a bor egy gyümölcsfagyi izét.”

„Sötét arany szín, lassú feltapadás, mézes-nektáros illat. Ízében érett nyári almás, nektáros, érett barackos jegyek. Imádom.”

Fogyasztási tippek:

Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 12-13 C.

Ajánlott juhsajthoz, kemény sajtokhoz, káposztás ételekhez, vadszárnyashoz fehér mártással.

 

A borral kapcsolatos cikkek az alábbi linken érthető el: Kerekes Hárslevelű 2016

 

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek