26.9 C
Budapest
kedd, május 28
spot_img

Babiczki Borászat

A fiatal borász, Babiczki László 2001 óta készít saját borokat Gyöngyössolymos vulkanikus talajú szőlőterületeiről.

 

Tanulmányai során sok hazai és nemzetközi pincészetnél is megfordult. Jelenleg 6 fajtából készíti el tételeit. A Mátrai Borászok Egyesületének elnöke, emellett első mátrai borászként 2016-ban a JUNIBOR – Fiatal borászok egyesület tagjai közé is beválasztották.

Babiczki borok

Babiczki Laci a friss, üde, roppanó savú, gyümölcshangsúlyos, irányított erjesztéssel, modern körülmény között készített borok híve. Hitvallása szerint, nem akar abba a csapdába esni, mint a hozzá hasonló kis borászatok tették, miszerint elkészítették a nagy borokat, amikkel fellángoltak a piacon, de aztán jöttek a gyengébb évjáratok és bajba kerültek és lejjebb kellett adják, szélesítve a szortimentjüket. Laci az alapoktól építkezik, jót csinál, de elmondása szerint is, könnyedet, egyelőre semmi komolyat. Azt vallja, hogy fiatal még és lesz bőven ideje, hogy megcsinálja a majdani Nagy Bort.

A Mátrai Borászok Egyesülete

Laci, a saját „márka” építésén túl azonban példaértékűen tesz a Mátra borok közösségéért. Társadalmi feladatként vállalta a Mátrai Borászok Egyesületének elnökségét, valamint a Gyöngyös – Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület elnökségi tagságát. Minden megnyilvánulásában a Mátra közös érdekeit tartja szem előtt. Laci szakmai munkájának elismeréseként, 2016-ban – az első mátrai borászként – felkérték a JUNIBOR tagságra és azóta már az elnökség tagjai közé is beválasztották. Tettei a Junibor-on belül is a Mátra és a borvidék jövőjét szolgálják, fiatalokat szólít meg a saját nyelvükön, olyan borokkal és stílussal, amely könnyen érthető és könnyen megszerethető.  

- Hirdetés -

 

További információkért látogass el a weboldalukra: www.babiczki.hu

Vagy keresd fel a facebook oldalukat!

Kapcsolódó tartalmak

3,128LikeTetszik
2,070KövetőKövetés
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek